Sterren op TV
Jord Althuizen Grillmasters

Jord Althuizen is het stoere jurylid van Grillmasters

Jord Althuizen gaat ook in 2016 op zoek naar de beste grillmasters van Nederland in een nieuw seizoen van het populaire programma Grillmasters. In de afgelopen jaren heeft de barbecue-koning al een aardige naam opgebouwd. Zo werd hij wereldkampioen barbecueën, is hij de eigenaar van Smokey Goodness en heeft hij een eigen boek geschreven genaamd Smokey Goodness, het ultieme BBQ-boek.

Jord Althuizen als jury in Grillmasters

Toen de makers van het populaire grill-programma op zoek waren naar een jurylid om aan te schuiven, was Jord de beroerdste niet om zich aan te melden. Sindsdien is Althuizen samen met de bekende kok Herman den Blijker hét gezicht van Grillmasters. Inmiddels is bekend geworden dat Jord Althuizen ook tijdens het tweede seizoen zijn expertise zal laten blijken. De eerste aflevering is op 7 juni vanaf 21.30 uur te zien op RTL 4.

Duidelijk is al dat de duo’s Jan-Jaap en Bas Plaizier en Bald Jongerius en Jonne Boers meedoen aan het programma. In totaal doen er tien teams mee aan het tweede seizoen. Zij zijn gekozen uit ruim 500 inzendingen.

Jord Althuizen eigenaar van Smokey Goodness

In september 2010 werd Smokey Goodness geboren, een authentieke BBQ catering. Op de officiële website van het bedrijf valt het volgende te lezen: “Wie had dat gedacht, 5 jaar geleden was er het idee om Nederland kennis te laten maken met een kwalitatievere invulling van bbq en nu een serieus bedrijf.” De missie was in de beginjaren namelijk om ‘Nederland kennis te laten maken met de smaak van echte authentieke barbecue.’

Met zijn bedrijf Smokey Goodness gaat Jord Althuizen geen gelegenheid uit de weg. Van trouwfeesten tot een culinair evenement, de mannen van Smokey Goodness staan overal voor open. Ook geeft Jord Althuizen op onder andere de radio en op YouTube regelmatig tips om de perfecte barbecue-avond te kunnen creëren. Ook schreef hij dus het ultieme BBQ-boek Smokey Goodness. Dat boek ligt sinds kort in de winkels.

Wil je meer te weten komen over deze BBQ-koning? Volg hem dan via Twitter of Instagram.