Sterren op TV
Joram Kaat

Joram Kaat, de jonge radio-dj van 3FM

Joram Kaat is met zijn 22 jaar nog een echte jongeling, maar de talentvolle radio dj heeft al een hele carrière achter de rug. Joram wist al op jonge leeftijd hoe zijn toekomst eruit moest zien. Toch verliep de weg naar zijn droombaan niet vlekkeloos, zo valt te lezen op zijn officiële website.

Radio538, RTL en Unicef kregen al te horen van Joram Kaat toen hij nog een twaalfjarig jongetje was. Regelmatig sprong hij voor zijn computer om een sollicitatiebrief te versturen. Ondanks het doorzettingsvermogen van Kaat leverden zijn pogingen hem nooit een baan op bij de zenders. Tijd dus voor een (tijdelijke) carrière-switch.

Joram Kaat bij 3FM

Op veertienjarige leeftijd ging Joram, die zichzelf ook wel beschrijft als Gekke boy, met Michael Eland aan de slag met ‘Alleen en Populair video’s’. Daarnaast kreeg hij bij Atos RTV de kans om zijn radio-kwaliteiten tentoon te stellen. Ondanks dat radio-maken niet echt zijn ding was, werd Joram Kaat toch verliefd op het vak. Dat resulteerde later ook in en dienstverband bij de EO.

De droom van de jonge dj-maker kwam echter pas echt uit toen hij in 2014 aa de slag ging bij 3FM. Na een opleidingstraject kreeg Joram in januari van dat jaar zijn eigen show: JORAM! Drie maanden later zette Joram Kaat alweer de volgende stap toen hij te horen had gekregen dat hij de show van de vertrokken Klaas van Kruistum over mocht nemen.

Joram Kaat in The Passion 2016

Nadat Joram Kaat in 2015 voor het eerst de presentator was van de EO-Jongerendag, is hij met Pasen dit jaar ook te bewonderen in The Passion. In februari 2016 werd naar buiten gebracht dat Joram discipel is tijdens het jaarlijkse muzikaal-bijbels evenement in Amersfoort dit jaar. Eerder werd al bekend dat Mark van Eeuwen en Ridder van Kooten meespelen in het stuk.

Wil jij Joram Kaat de komende periode volgen? Dat kan via Instagram, Twitter en Facebook.