Sterren op TV
Joost Reijns zwemmer

Auteur: Senna Reimink

Datum: 7 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 7 augustus 2016

Joost Reijns van pechvogel tot analist

Joost Reijns is als analist van NOS Rio Live te zien op televisie, maar hij had zich de zomer van 2016 ongetwijfeld anders voorgesteld. De topsporter zette alles op alles om de Olympische Spelen in Rio de Janeiro mee te kunnen maken, maar kwam uiteindelijk van een koude kermis thuis. De 29-jarige Joost slaagde er niet in om een ticket te bemachtigen en dus bleef hij achter in Nederland. Daar schuift hij regelmatig aan bij NOS Rio Live om het te hebben over de prestaties van de Nederlandse zwemmers.

Zwemmer Joost Reijns had Olympische droom

Jarenlang stond het leven van Joost Reijns in het teken van het behalen van de Olympische Spelen. Het leven van de in Grootebroek geboren zwemmer liep echter anders dan gedacht. Nadat Reijns in 2008 naast een ticket voor de Olympische Spelen in Beijing had gegrepen, miste hij het toernooi in 2012 om een wel heel trieste reden. Joost kreeg te maken met een verschrikkelijke terugslag. In de winter voorafgaand aan de Spelen kreeg hij namelijk te horen dat hij teelbalkanker had. Opmerkelijk genoeg werd dat geconstateerd op het moment dat hij afwijkende waarden had bij een dopingcontrole.

Joost gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Hij knokte zich terug én hoe. Ondanks dat het vervolgens even heeft geduurd totdat Joost Reijns weer op zijn niveau zat, verraste hij in 2015 vriend en vijand door er bij het WK zwemmen met de estafetteploeg met een zilveren medaille vandoor te gaan. “Dit is uniek. Ik ben echt onwijs blij met zilver. Alle grote landen – op Australie na – deden mee. Deze medaille heeft voor mij veel waarde”, vertelde hij toen aan het Algemeen Dagblad. Alles wees er dan ook op dat Reijns de Olympische Spelen van 2016 wel zou halen, maar een jaar met mindere prestaties maakte een eind aan zijn droom. Joost Reijns werd niet meegenomen naar Brazilië. Gelukkig zien we hem wel voorbij komen bij NOS Rio Live.

De vriendin van Joost Reijns

Joost Reijns heeft de donkere periode in zijn leven niet in zijn ééntje mee hoeven maken. Naast dat Joost kon rekenen op de steun van zijn ouders, heeft hij ook al bijna tien jaar een vriendin. Joost Reijns heeft sinds 26 november 2006 een relatie met de in 1988 geboren Yvonne van de Pol. Samen met zijn vriendin woont Reijns in Amsterdam. Yvonne studeerde in het verleden European Union Studies aan de Haagse Hogeschool en werkt tegenwoordig bij Rijksoverheid.

Joost Reijns is te volgen via Twitter, Instagram en Facebook.