Sterren op TV
Anita John van Trijp Ik Vertrek Algarve

Auteur: Senna Reimink

Datum: 26 juni 2017

Laatst Geüpdatet: 26 juni 2017

Joost en Anita in Ik Vertrek naar de Algarve

Joost en Anita van Trijp gaan in Ik Vertrek naar de Algarve. Het stelletje uit Brabant heeft een bouwval gekocht in Portugal en hoopt dat om te kunnen bouwen tot een Bed & Breakfast. Het is duidelijk dat er voor Joost en Anita nog aardig wat werk aan de winkel is om de bouwval op te knappen.

Inhoudsopgave

Joost en Anita in Ik Vertrek

Joost en Anita hebben het wel gehad met hun leventje in Nederland. Alhoewel Joost graag mag golven, is hij zelfs bereid om dat achter zich te laten om een nieuw leven op te bouwen in het buitenland. In Nederland is Joost werkzaam als ZZP’er in het leidingwerk. Hij werkt zo’n zestig uur in de week en ziet nu tijd voor nieuwe kansen. “Ik heb helemaal niks met Nederland. Ik wilde op m’n achttiende al weg uit Nederland. Maar mijn vriendin wilde niet meer, inmiddels m’n vrouw dan. Die heeft nou sinds een jaar of vier ook zoiets van: Het is alleen maar werken hier en belasting betalen”, vertelde Joost. De keuze is dan ook makkelijk: emigreren. Na eerst in Spanje gekeken te hebben, zijn Joost en Anita terechtkomen in Portugal. Daar kunnen ze rekenen op het beste klimaat van Europa én op aardige mensen.

Anita, met wie Joost al 24 jaar samen is, is nu ook bereid de sprong te wagen. Zij verdient in Nederland haar centen nog als thuiskapper, maar ziet wel iets in een vertrek. “Ik vind het enorm spannend, maar ook echt heel erg leuk. Ik heb er enorm veel zin in. Het is ook wel een beetje eng. Het wordt natuurlijk ook wel een beetje onzeker. Wij zijn hier gewend aan een vast inkomen en alles gaat z’n gangetje. We wonen hier al lang, maar alles is vanzelfsprekend geworden. Nu gaan we vertrekken en dat is dan wel heel onzeker.” Zelfs het huis in Nederland is nog niet eens verkocht, maar vanwege het vele werk in Portugal gaan ze toch alvast naar Moncarapacho.

Joost en Anita naar Moncarapacho

Joost en Anita hebben in Moncarapacho in de Algarve, gelegen aan de Zuid-Portugese kust, een droompand gevonden. Ze telden 380.000 euro neer voor het pand, een bedrag dat ze geleend hebben van een vriend. In het pand heeft al eens een Bed & Breakfast gezeten, maar dat ging vier jaar geleden failliet. Het pand is zwaar verwaarloosd achtergelaten. Anita en Joost moeten de handen dan ook uit de mouwen steken willen ze zeven gastenkamers kunnen creëren in het gebouw. Met een budget van 80.000 euro gaan ze aan de slag.

Eenmaal de sleutels in handen, lijkt het de twee toch wat tegen te vallen. Vooral Anita klaagt: “Het is wel een bende.” Vooral het feit dat het water het niet doet, staat het stel tegen. Desondanks besluiten ze maar aan de slag te gaan. Dat Anita de hele tijd alles kwijtraakt en Joost alleen van ‘lomp werk’ houdt, helpt ze niet echt mee. Mede door de hulp van de twee broers van Joost schiet het uiteindelijk toch aardig op voor de Bed & Breakfast en slagen ze er zelfs vrij snel al in om hun eerste gasten te ontvangen. Zij zijn allen zeer tevreden.

Hoe is het nu met Joost en Anita uit Ik Vertrek?

Joost en Anita waren in het najaar van 2015 te zien in Ik Vertrek. Inmiddels zitten ze al een paar jaar in Portugal, waar ze erin geslaagd zijn om Quinta Pereiro op te bouwen. De Bed & Breakfast heeft vijf gastenkamers, allen voorzien van een eigen badkamer en veranda. Op internet krijgt B&B Quinta Pereiro over het algemeen goede reviews en er is zelfs een impressie opgenomen voor YouTube waarin we een glimp opvangen van hoe de vakantieplek er nu uitziet. Die video is hieronder te bekijken.

Joost van Trijp is te volgen via Facebook. Ook Anita is te volgen via Facebook.