Sterren op TV
Jonas Van Geel presentator Holland-België

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 22 augustus 2016

Jonas Van Geel is presentator spelprogramma Holland-België

Jonas Van Geel is één van de twee presentatoren van het gloednieuwe spelprogramma Holland-België. Zoals de naam al doet vermoeden, gaan Bekende Nederlanders het opnemen tegen Bekende Belgen. Jonas Van Geel zal samen met Wendy van Dijk de presentatie van het programma op zich nemen. Alhoewel Van Geel in Nederland nog aardig onbekend is, wordt hij in België gezien als een van de belangrijkste mensen van de commerciële televisie van Vlaanderen.

Inhoudsopgave

Jonas Van Geel als acteur en presentator

De inmiddels 31-jarige Jonas Van Geel heeft in de afgelopen jaren al van alles gedaan. Nog voordat hij in 2016 afstudeerde aan het Herman Tierlinck Instituut, maakte hij samen met een aantal collega’s de voorstelling Ge4endeeld. Daarna volgden meerdere voorstellingen van Van Geel. Ook zagen we hem voorbij komen in musicals, maar werd hij natuurlijk vooral bekend van zijn aanwezigheid op de televisie. Zijn doorbraak beleefde Jonas door mee te doen aan Tegen de Sterren Op, een programma waarin hij bekenden imiteerde. Sindsdien kun je het zo gek niet bedenken of Van Geel was er aanwezig.

Van een gastrol in Code 37 tot kandidaatschap bij De slimste mens ter wereld. Van een vaste rol in Patrouille Linkeroever tot een rol in Wat mannen willen. Tegenwoordig houdt de veelzijdige Jonas zich vooral bezig met zijn eigen personalityshow genaamd Jonas & Van Geel. In die talkshow komen regelmatig Bekende Belgen langs. Zij worden dan geïnterviewd en zo nu en dan vinden er ook muziekoptredens plaats. Ook K3 in zijn oude vorm kwam al eens langs bij Jonas Van Geel en dat resultaat zie je hieronder.

Wie is de vriendin van Jonas Van Geel?

Jonas Van Geel blijkt ook nog eens een bekende vriendin te hebben. Acht jaar lang had hij een relatie met Riet Muylaert, maar sinds 2014 is dat duo uit elkaar. Tegenwoordig is Evelien Bosmans de vriendin van Van Geel. Zij studeerde in het verleden aan de Toneelacademie van Maastricht en heeft in de afgelopen jaren ook een aardige naam opgebouwd als actrice. Ze speelde onder andere in Danni Lowinski, Tom & Harry en in Wat mannen willen. In februari 2015 liet Evelien zich uit over haar relatie met Van Geel. “Hard werken aan een relatie? Dat wil ik nu nog niet. De eenvoud van de liefde is voor mij heel belangrijk, het moet allemaal vanzelf gaan. Als het niet meer lukt, ben ik snel weg”, vertelde ze toentertijd aan Het Belang van Limburg.

Jonas Van Geel als presentator van Holland-België

Vanaf vrijdag 26 augustus is Jonas Van Geel de co-presentator van Wendy van Dijk bij Holland-België op RTL4 en het Belgische VTM. Lange tijd was het echter afwachten of de spelshow ook in België te zien zou zijn. “Het gaat hier om een Nederlandse productie waarvoor Vlaamse namen zijn gevraagd. Wij hadden er vanuit VTM niets op tegen dat Jonas Van Geel dit zou presenteren, want het gebeurt wel vaker dat Vlaamse gezichten in Nederlandse programma’s opduiken. Of en wanneer wij dit specifieke programma al dan niet gaan uitzenden bij VTM, is vandaag echt nog niet aan de orde. Daar kunnen we dus op dit moment geen uitspraken over doen”, viel eerder nog te lezen in Gazet van Antwerpen. Nu is bekend dat Van Geel dus ook in zijn vaderland te zien is.

Jonas van Geel is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.