Sterren op TV
jolijn-op-zoek-naar-maria-150x150

Jolijn Henneman steelt in Op Zoek naar Maria de show

Jolijn Henneman schittert in Op Zoek naar Maria, een talentenjacht voor pareltjes uit de theaterwereld. Eerder was Jolijn ook al te zien in de Studio 100-televisieserie Prinsessia en in musicals als Grease en MAMMA MIA.

Jolijn Henneman in Op Zoek naar Maria

In Op Zoek naar Maria gaan tien musicaltalenten de strijd met elkaar aan. Ze krijgen tien zeer uiteenlopende opdrachten, van het zingen van een medley tot het coveren van Ariana Grande, en worden daarbij beoordeeld door een vierkoppige jury. Deze bestaat uit Pia Douwes, Jamai Loman, Richard Groenedijk en Carline Brouwer.

Jolijn Henneman in Prinsessia, Grease en MAMMA MIA!

Jolijn Henneman behaalde in 2014 haar papiertje in Muziektheater op de Fontys Hogeschool. Toen ze die opleiding nog aan het volgen was wist Jolijn echter al dat haar passie niet enkel bij musicals lag; dat bewees ze later wel met haar rol in de kindertelevisieserie Prinsessia, van Studio 100.

Inmiddels heeft de rossige beauty al meer op haar cv, waaronder een rol in de drie Misfit-films en in de tv-serie Nieuwe Tijden, een spin-off van Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook was Jolijn Henneman te zien in Grease (2016, als Sandy) en als hoofdrolspeelster Sophie in MAMMA MIA! (2020).

De grootste kwaliteit van Jolijn is dan ook haar veelzijdigheid en brede interesse binnen het vak. Als kind was ze al liefhebster van de Op Zoek naar…-reeks en de rol van Maria zit haar, denkt ze zelf, als gegoten. Ze herkent namelijk het zelfvertrouwen en de daadkracht van het personage in zichzelf.

Meedoen aan Op Zoek naar Maria een ‘droom die uitkomt’

“Tijdens de eerdere Op zoek naar… seizoenen zat ik nog met een bakje chips op de bank te kijken”, vertelt Jolijn Henneman zelf. “Die zondagavonden waren heilig! Dat ik jaren later zelf een van de kandidaten mag zijn is een droom die uitkomt.”

“Dat ik dan ook nog eens mag strijden voor een van de meest beroemde theaterrollen, is echt een geschenk. Maria is zo haar tijd vooruit (zonder het zelf door te hebben) en stapt altijd uit haar comfortzone. En ik nu ook, want live auditeren op televisie is het spannendste wat ik ooit heb gedaan!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JOLIJN HENNEMAN (@jolijnhenneman)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JOLIJN HENNEMAN (@jolijnhenneman)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JOLIJN HENNEMAN (@jolijnhenneman)