Sterren op TV
Jolein Klaver Vriendin Jesse Klaver

Auteur: Senna Reimink

Datum: 26 juni 2017

Laatst Geüpdatet: 11 februari 2023

Jolein Klaver is vrouw van Jesse Klaver

Jolein Klaver is de vrouw van Jesse Klaver van GroenLinks. Naast dat Jolein, die voordat ze in het huwelijksbootje stapte nog door het leven ging onder haar meisjesnaam Van Swaal, de vrouw van is, is ze ook moeder. Samen met Jesse heeft Jolein twee kinderen. Jolein houdt er naast het opvoeden van de kinderen en het steunen van Jesse, ook haar eigen leventje op na. In het dagelijks leven is ze werkzaam als Office Manager.

Wie is Jolein Klaver?

Jolein Klaver is de vrouw van Jesse Klaver. Nadat ze aan de Raboud Universiteit van Nijmegen de studie Engels had afgerond, ging ze aan de slag als office manager bij de Vereniging Overheids Management. Jolein is daarnaast ook de moeder van twee kinderen. Ze heeft samen met Jesse twee zoontjes. Dat Jolein en Jesse ooit zouden trouwen, hadden ze ongetwijfeld zelf niet verwacht toen ze elkaar voor het eerst zagen. De twee gingen naar dezelfde peuterschool, maar pas op latere leeftijd sloeg de vonk over.

Jolein Klaver de vrouw van Jesse Klaver

Jolein Klaver mag zich sinds 3 mei 2013 officieel de vrouw van Jesse Klaver noemen. De twee leerden elkaar al op de peuterschool kennen en gingen toen al veel met elkaar om. Toch verwaterde het contact toen beiden naar een andere basisschool gingen. “Een kleine twintig jaar later liepen we elkaar op het station van Roosendaal weer tegen het lijf. ‘Hé, Jolein!’ riep Jesse meteen. Ik herkende hem ook onmiddellijk, maar vond het wel opmerkelijk dat hij mij na zo’n lange tijd nog kon onderscheiden van mijn tweelingzusje. Waarschijnlijk had-ie gewoon goed gegokt, haha”, vertelde Jolein al eens aan Margriet.

Na die ontmoeting besloot het tweetal eens af te spreken. Het plan was om een uurtje op het terras in Utrecht te zitten, maar in werkelijkheid werd het een hele middag. Later kwam Jolein er pas achter dat Jesse iedere keer een afspraak van een uur later afbelde. “Pas veel later hoorde ik dat hij aan het eind van die dag terugkwam op zijn werk met de mededeling: ‘Ik heb de vrouw van mijn leven ontmoet!’” Na die ontmoeting zagen de twee elkaar een jaar lang niet, maar na dat jaar en veel nieuwe afspraakjes sloeg de vonk heel snel over. Sindsdien is Jolein de rechterhand van Jesse en steunde ze hem onder meer toen hij voor het eerst verkiesbaar werd voor GroenLinks. Jolein en Jesse wonen vandaag de dag samen in Den Haag.

Jolein Klaver is te volgen via Instagram.