Sterren op TV
Jolanda Siemers vriendin Rene Le Blanc

Jolanda Siemers de vriendin van René Le Blanc

Jolanda Siemers is de partner van René Le Blanc. De artiest gaat al heel wat jaren mee, maar sinds 2020 is hij een echte cultheld aan het worden. De Nederlandse Engelbert Humperdinck is in Ik Geloof In Mij de ster, met zijn vriendin Jolanda Siemers aan zijn zijde. Ook heeft René Le Blanc drie kinderen.

Inhoudsopgave

René Le Blanc in Ik Geloof In Mij

René Le Blanc mag dan de vijftig al zijn gepasseerd, samen met zijn Jolanda staat de artiest nu opeens vol in de schijnwerpers. René Le Blanc, die geboren werd als René de Wit, is al decennialang artiest en struint alle podia (zo groot en met name zo klein als ze te vinden zijn) af om van zich te laten horen. In 2020 werd alles anders, want hij besloot mee te doen aan Ik Geloof In Mij. Het SBS6-programma is een hit en René Le Blanc is de absolute ster. “Bij SBS6 bereik je een landelijk publiek. De producers wilden me in de remake hebben, omdat ze me een aansprekend persoon vinden”, zo liet René weten aan De Gelderlander nadat er eerder een regionale variant is geweest.

Jolanda Siemers vriendin van René Le Blanc

Jolanda Siemers is als de vriendin van René Le Blanc ook te zien in de reeks, want veel optreden was er niet bij tijdens de opnames. Deze begonnen namelijk in maart, midden in de eerste lockdown vanwege corona. “Ik had dus alle tijd. Maar ik wilde wel echt iets te vertellen hebben. Muziekproducer Edwin Hoevelaak heeft een nieuwe single voor me geschreven en die hebben we opgenomen: If I tell you. Dat proces en de presentatie wordt gevolgd. Verder heb ik contact gezocht met Engelbert Humperdinck, ik heb hem jaren geleden ontmoet na afloop van een concert.” Heel pikant wordt het overigens niet in de realityserie, zo wordt duidelijk in De Gelderlander. “Niet in de slaapkamer of badkamer. Dat heb ik vooraf afgesproken,” Wel is Jolanda druk in de weer voor René. Zo laat de vriendin van Le Blanc haar strijkkunsten zien en staat Jolanda Siemers hem bij wanneer nodig is tijdens opnames.

René, de Nederlandse Engelbert Humperdinck

Voor René Le Blanc begon het allemaal al in de vorige eeuw. Hij leek op Engelbert Humperdinck en werd dan ook al snel de Nederlandse variant genoemd. Al vindt hij zelf dat zijn stem meer weg heeft van die van Tom Jones… Een goede tien jaar geleden was het Nederlandse lied echt in opmars dankzij de Mega Piraten Festijnen. Hier was René een vaste gast en maakte dan ook de overstap naar het Nederlandse lied. Daar is hij inmiddels alweer van afgestapt en maakt Engelse nummers.

Heeft René Le Blanc samen met zijn Jolanda nog dromen? “Bekendheid. Ik wil graag de A-status bereiken want ik leef voor het podium. Zodra ik daar sta, gaat er een knop om en ben ik in een andere wereld. Dat gevoel kan ik niet missen.” Toch was de grote aandacht dankzij Ik Geloof In Mij voor hem zwaar. Dit gaf hij toe aan De Telegraaf. “Ik zit de hele dag aan de telefoon voor interviews en andere zaken. Ik weet niet wat me overkomt. De boekingen voor 2021 blijven maar binnenkomen, allemaal door het programma.” Toch zat hij ook tegen een burn-out aan en heeft het enige tijd wat rustiger moeten aandoen. Gelukkig kan zijn vriendin Jolanda hem daar dan bij ondersteunen.

René Le Blanc spreekt kinderen niet meer

Niet alles is even leuk voor René Le Blanc en zijn vriendin Jolanda. Zo spreekt hij nog maar één van zijn drie kinderen, namelijk Laura. “Wat niet veel mensen weten, is dat ik drie kinderen heb”, vertelde René aan Privé. “Het is hun keuze om vrijwel geen contact te hebben. Hoe dit komt, weet ik niet. Misschien heeft het met hun moeder te maken.” Aan Shownieuws liet één van de kinderen echter anoniem weten dat het anders zit. “Dit heeft niets met mijn moeder te maken, maar met René Le Blanc. Zal alle details maar besparen, maar ik kan een boek schrijven over deze man. Dit is de grootste leugenaar die ik ken. Mijn moeder heeft mij gebracht waar ik nu ben. Ik walg ervan dat hij durft te vertellen dat het contact niet is door wellicht de moeders. Dat komt maar door één iemand en dat is René zelf. René heeft drie kinderen bij drie verschillende vrouwen, ik denk dat jullie daar zelf al een conclusie uit kunnen trekken.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door SBS6 (@sbs6nl) op