Sterren op TV
John Vooijs The Voice of Holland TVOH

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 oktober 2016

Laatst Geüpdatet: 28 oktober 2016

John Vooijs probeert het in The Voice of Holland

John Vooijs is te zien in The Voice of Holland. Deze jongeman heeft het lang geheim gehouden, maar blijkt toch de stap naar de talentenjacht gezet te hebben. Alhoewel hij zeker als musicalacteur al een goedgevulde CV heeft opgebouwd, wil de in Katwijk geboren John nu ook als zanger gaan laten zien dat hij het waard is om een kaartje voor te kopen. TVOH kan hem daarbij een duwtje in de goede richting geven.

Inhoudsopgave

John Vooijs in TVOH

John Vooijs is één van de deelnemers aan het zevende seizoen van The Voice of Holland. Wat opvalt aan het nieuwste seizoen van TVOH, is dat veel oude bekenden de stoute schoenen hebben aangetrokken om mee te doen. Vooijs is daar zeker één van. John heeft tenslotte al een aardig gevulde CV met theateroptredens, maar met zijn deelname aan The Voice of Holland kan hij ook een andere kant van zich laten zien.

Als artiest timmert John overigens sowieso al een tijdje aan de weg. Zo bracht hij zeer recent zijn nieuwe single uit genaamd Fight The Fire, daarmee kwam hij in de toplijst van iTunes terecht in het genre Rock. Waarom hij meedoet aan TVOH, is duidelijk. “Ik doe mee aan The Voice of Holland, omdat ik mezelf als artiest neer wil zetten. Ik zit nu 10 jaar lang in het musical vak, te gekke dingen gedaan.” Tijdens de Blind Auditions zong John het nummer Best Fake Smile van James Bay. Alle coaches draaiden, maar de keuze van John viel uiteindelijk op Guus Meeuwis.

John Vooijs in de Battles TVOH

John Vooijs moest het in de battles van The Voice of Holland opnemen tegen Nils Krake. Een match waar hij wel een mening over had. “Toen ik Nils zag, toen dacht ik echt van: Oh Nee. Want hij heeft een bepaalde sound die ik echt uniek vind en dan hoop je dat je met zo’n iemand juist niet hoeft”, vertelde John. Het nummer dat John Vooijs en Nils Krake moesten gaan zingen, heet Shut Up And Dance en is gemaakt door Walk The Moon. “Ik wil mijn eigen muziek gaan maken en dat gaan doen waar mijn hart ligt. Dit is echt een carrierchange, dus ik ben best zenuwachtig.” Vooijs hield zich staande en wist Guus te overtuigen van zijn kwaliteiten. Hij is dan ook door naar de volgende ronde. In de knockouts zong John het nummer You Give Me Something van James Morrison. Daarmee overtuigde hij Guus niet.

John Vooijs in het theater

Voor John Vooijs betekent zijn deelname aan The Voice of Holland zeker niet zijn debuut op de Nederlandse televisie. Zo was hij in 2011 één van de deelnemers aan Ik Hou van Holland en deed hij ook al mee aan AVRO’s Sterrenjacht, Wie wordt Tarzan en Op zoek naar Joseph. Duidelijk is dat de op 26 maart 1979 geboren John dus nooit echt stil zit.

Dat leverde hem al een rijk gevulde CV op op theatergebied. Hij was te zien in Robin Hood, Tarzan de Musical, Mamma Mia!, We Will Rock You en nog veel meer voorstellingen. Daarbij blijft het voor John Vooijs ook niet alleen bij optredens in Nederland, ook Duitsland doet hij regelmatig aan.

John Vooijs is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Bekijk de andere deelnemers van Team Guus Meeuwis uit The Voice of Holland 2016 CPG | Rachel Kramer | Melany Sharon | Vannessa Thuyns | Mike Ott | Katell Chevalier | Annemarie Brohm | Stephanie van Rooijen | Nils Krake | Thijs Pot | Zoë de Sanders