Sterren op TV
John Uitstel van Executie

John in de problemen in Uitstel van Executie

John is te zien in Uitstel van Executie. Hij is 52 jaar oud en heeft altijd een goede baan gehad. Tien jaar geleden lachte het leven hem dan ook nog toe, maar inmiddels zit hij diep in de problemen. John is alles kwijt wat hij lief had: Zijn vrouw en zijn werk. Doordat hij inmiddels geen inkomen meer heeft, heeft hij al flink wat schulden opgebouwd. Hij moet zijn woning nu dan ook noodgedwongen verkopen. Het liefst moet dat ook snel gebeuren om een oud-collega niet mee te nemen in zijn ellende.

John in Uitstel van Executie

John doet mee aan Uitstel van Executie. In 2005 is hij nog niet zo lang samen met zijn vriendin, maar hij besluit al wel in het huwelijksbootje te stappen. Ze besluiten niet veel later een ruime eengezinswoning te kopen en daarna blijft de geboorte van hun zoon niet lang meer uit. Alles zag er dan ook goed uit voor John, die ook een goed betaalde baan had, maar nu ziet hij in dat alles te snel is gegaan.

Als John scheidt, wil hij er alles aan doen om de woning voor zijn zoontje op zijn eigen naam te krijgen. Het lukt hem echter niet om dat in zijn eentje te doen en besluit een goed bevriende collega, die op de hoogte is van de financiële situatie van John, om bij te springen en mee te tekenen op de hypotheekakte. “Het is puur spontaan ontstaan dat idee, want we wisten allebei dat het maar tijdelijk was. Het ging puur om die handtekening. Als je daarmee geholpen bent, dan doen we dat toch zo.” Mede door de crisis raakt John echter zijn baan kwijt. John begint direct met solliciteren, maar het lukt hem niet om een baan te vinden.

John gaat verhuren

John besluit op een andere manier aan geld te komen. Hij gaat zelf in de caravan wonen, zodat hij zijn huis kan verhuren. Omdat hij daar echter geen toestemming voor heeft gevraagd aan de bank, wordt dat direct verboden. De bank is van mening dat de woning van John naar de veiling moet. Dat hoopt hij echter te kunnen voorkomen.

Ook wil John voorkomen dat hij zijn goed bevriende voormalig collega erbij betrekt. Hij trekt nu dan ook aan de bel in Uitstel van Executie en met succes: Martijn Krabbé slaagt er met zijn team in om het huis te verkopen. John blijft over met een restschuld van slechts 3.500 euro.

De afgelopen weken in Uitstel van Executie:
Johan en Niki
Judith en dochter Stephanie