Sterren op TV
johan-wullms-house-rules

Johan Wullms verbouwt in House Rules

Johan Wullms doet samen met zijn vrouw Nicole mee aan House Rules. Het stel uit Horn doet een gooi naar de hoofdprijs, namelijk twee jaar hypotheekvrij wonen. En wie wil dat nou niet? De opdracht voor Johan is wel om een huis zo mooi mogelijk te verbouwen.

Johan en vrouw Nicole uit Horn in House Rules

En dan niet zijn eigen, want in House Rules doen er vijf koppels mee die allemaal elkaars huis gaan verbouwen. Dat mag niet zomaar in het wilde weg, want er zijn restricties aangegeven. Ieder koppel heeft namelijk zogenaamde huisregels opgelegd. Johan mag er dan wild uit zien met zijn bruine baard en witte haren, in de praktijk blijkt dat wel anders te zijn.

Nicole omschreef haar Johan in het introductiefilmpje van House Rules. “Hij is de rust zelve”, waar ze zichzelf als bloedfanatiek omschreef. Een goede combinatie zou je op voorhand zeggen, die elkaar moet kunnen aanvullen. “Het nadeel is wel dat hij soms niet vooruit te branden is”, geeft ze haar Johan nog wel even mee.

Familie Wullms wil groene voetstap achterlaten

Johan en Nicole Wullms wonen in Horn, een piepklein kerkdorp in Limburg met nog geen vierduizend inwoners. Onder de rook van Roermond zal House Rules dus wel wat meer stof doen opwaaien dan alleen van wat gesloopte muren. Ze wonen in een vrijstaand herenhuis en daar mag flink aan verbouwd gaan worden door een ander koppel. Zelf gaan Johan en Nicole in een ander huis aan de slag. Johan is elektromonteur en weet dus wel wat verbouwen is.

Voor Nicole is dit een nieuwe uitdaging, ze werkt namelijk als financieel adviseur. Als huisregels hebben ze de andere koppels een duidelijke taak meegegeven: klassiek, industrieel en authentiek. Verder leren we dat Johan verzot is op auto’s en hij wil in House Rules graag een groene voetstap op de wereldbol achterlaten. We verwachten dan ook veel energiebesparende acties in de verbouwing en dat zal bij de jury van House Rules vast extra punten opleveren.