Sterren op TV
Johan Eikelboom 40 Dagen Zonder Seks EO

Johan Eikelboom presenteert 40 Dagen Zonder Seks bij EO

Johan Eikelboom is de nieuwe presentator van 40 Dagen Zonder Seks. Eerder maakte hij al andere programma’s voor de Evangelische Omroep, zoals Hufterproef, Downtown Dinner en 3Onderzoekt. 40 Dagen Zonders Seks doet Eikelboom samen met Fajah Lourens.

Johan Eikelboom en 40 Dagen Zonder Seks

Johan Eikelboom is de presentator van 40 Dagen Zonder Seks. Dit programma van de EO was in 2008 al eens te zien op televisie en werd toen nog gepresenteerd door Arie Boomsa. Inmiddels is hij vertrokken bij de Evangelische Omroep. Eikelboom krijgt in 40 Dagen Zonder Seks assistentie van Fajah Lourens. Zij zal de deelnemers van 40 Dagen Zonder Seks bijstaan als personal coach. Aan het programma doen zes personen mee en zij mogen dus ruim 5,5 week geen actie op het gebied van seks ondernemen. Dit wil zeggen dat zij niet de liefde mogen bedrijven, maar ook geen zelfbevrediging. “En dat betekent voor hen dat ze echt moeten afkicken”, vertelde presentator Johan Eikelboom bij Langs de Lijn En Omstreken.

Met 40 Dagen Zonder Seks wil Johan Eikelboom alles behalve een plat en goedkoop programma neerzetten. Met het programma heeft hij én de EO een doel. “Wij willen de boodschap brengen dat seksualiteit gecombineerd met liefde, intimiteit en vertrouwen een absolute meerwaarde heeft boven de bijna anonieme, vluchtige seks.”

De carrière van Johan Eikelboom

Johan Eikelboom loopt inmiddels al heel wat jaren rond bij de EO, maar zijn carrière begon bij TV West. Hij studeerde journalistiek en kreeg een eerste kans bij de regionale omroep. Hij bekleedde daar verschillende functies en werkte mee aan programma’s Zap en Westpop. Later mocht Eikelboom, geboren op 20 juli 1975, aan de slag bij LLiNK. Dit was een publieke omroep en had programma’s op voornamelijk NPO 3 (voorheen Nederland 3). Voor die omroep ging Eikelboom op reis en presenteerde hij Move Your Ass.

Tegenwoordig werkt Eikelboom voor EO en door de jaren heen heeft hij zich breed ontwikkeld. Naast het presenteren van programma’s als 40 Dagen Zonder Seks, Hufterproef en 3Onderzoekt ging hij ook voor het programma Netwerk op pad als verslaggever. Verder heeft Johan Eikelboom er ook totaal geen moeite mee om achter de schermen te werken. Hij geniet er ook van om programma’s te regisseren. Voor EO regisseerde hij bijvoorbeeld Van Nablus naar Ninevé.

Ook privé lijkt de in Gouda geboren Bekende Nederlander het goed voor elkaar te hebben. Op zijn Instagram-pagina plaatst Johan Eikelboom regelmatig kiekjes met zijn vrouw Marriët Gakes. Zij wordt ook wel de kleurspecialist van Nederland genoemd en het is dan ook geen verrassing dat bekend vrouwelijk Nederland regelmatig bij Marriët Gakes aanklopt om het haar onder handen te laten nemen. Samen hebben Johan Eikelboom en Marriët Gakes twee kinderen: een dochter en een zoon.

Volg Johan Eikelboom ook op Facebook en Instagram