Sterren op TV
Joey-Jazz Bakermans Idols

Joey-Jazz Bakermans wil groeien in Idols

Joey-Jazz Bakermans wil zichzelf ontwikkelen in Idols. De pas vijftienjarige scholiere leek al tijdens de audities af te gaan vallen, maar uiteindelijk wist ze Ronald Molendijk toch te overtuigen om haar door te laten gaan.

Joey-Jazz krijgt muzikale naam mee van haar moeder

De jongeling is een opvallende verschijning bij Idols, al is het maar vanwege haar naam. “Mijn moeder las vroeger de boeken van The Hardy Boys. Daar kwam een karakter in voor met de naam Joey, terwijl ze Jazz ook heel leuk vond. En zo kwam mijn naam Joey-Jazz eruit rollen”, vertelt de zangeres uit Eindhoven bij Idols.

Muziek is voor haar niet vreemd, sterker nog ze is niet anders gewend. Muziek heeft de tiener van uit huis meegekregen. “Mijn moeder is ook zangeres en mijn vader drumt. Ik heb het meeste van mijn moeder geleerd, omdat ik met haar alleen woon. Alles dat ik nu kan en wil doen komt uit haar voor. Ik denk dat ik de nieuwe Idol kan worden, omdat ik het leuk vind en ik zit er helemaal in.”

Auditie bij Idols gaat maar net goed voor Joey-Jazz

Tijdens de auditie bij Idols werd het zwakke punt van Joey-Jazz Bakermans duidelijk, waardoor de juryleden eigenlijk wat teleurgesteld waren. Ze zong te voorzichtig. “Ik had echter verwacht dat je ons weg zou blazen”, beschreef Jamai de situatie. “Dat hoor ik van mijn moeder vaker, dat ze me veel zekerder heeft horen zingen.” Het zorgde ervoor dat Eva besloot om haar niet door te laten gaan, omdat ze zichzelf herkende als onzeker meisje van vijftien.

Ronald Molendijk sloot zich daar eerst bij aan. “Het is voor het eerst als jurylid dat ik tegen iemand zeg dat je over een jaar of twee terug moet komen.” Martijn Krabbé en Jamai besloten haar wel door te laten gaan, waarop Ronald iets opmerkelijk deed. “Ik hoor net goede argumenten dat jij wel eens zou kunnen groeien. Ik herzie mijn stem.” Zo ging Joey-Jazz alsnog door naar de theaterronde van Idols en ontlokte het Jamai de opmerking dat hij niet wist dat Ronald een hart had.

Joey-Jazz Bakermans van Idols is ook te volgen op Facebook, Instagram en YouTube.