Sterren op TV
Joe Sinduhije Jip Baltus SpangaS

Auteur: Senna Reimink

Datum: 3 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 3 augustus 2016

Joe Sinduhije is Jip Baltus in SpangaS

Joe Sinduhije is een acteur waar we nog niet veel van gehoord hebben, maar die toch hard aan de weg timmert. De op 20 april 1997 geboren Joe is vanaf het najaar van 2016 één van de leerlingen van het Spangalis College. En wat ons betreft is dit niet de laatste rol die deze negentienjarige Joe binnen weet te hengelen.

Joe Sinduhije als Jip in SpangaS

De jonge Joe Sinduhije is erin geslaagd om een rol te bemachtigen in de populaire jongerenserie SpangaS. Ondanks zijn negentien jaar speelt Sinduhije de rol van Jip, die terechtkomt in de onderbouw. De in Monnickendam geboren en nog altijd woonachtige Joe ging in het verleden naar Don Bosco College Volendam. Tegenwoordig studeert hij in Amsterdam. Hoe anders is dat met de rol die hij vertegenwoordigt in SpangaS. In de serie is hij namelijk geadopteerd door Ries en Olivia, twee Nederlandse ouders. Oorspronkelijk is Burundi de afkomst van Jip.

Het ziet er overigens naar uit dat kijkers van SpangaS hun lol op kunnen met Jip op de middelbare school. Hij leidt namelijk aan narcolepsie, waardoor je hem overdag maar zo slapend tegen kan komen. Het nieuwe seizoen van SpangaS, met Joe Sinduhije, begint op 5 september en is zoals gewoonlijk te zien op NPO3.

De hobby’s van Joe Sinduhije

Joe Sinduhije is overigens ook multifunctioneel inzetbaar. Zo heeft hij niet alleen de Nederlandse taal onder de knie, ook spreekt hij een aardig woordje Engels en Kirundisch. Ook heeft deze jongeman de nodige hobby’s. Eén van zijn hobby’s, is dansen en dan vooral Hip Hop, Urban, Modern en Ballet. Daarnaast houdt hij ook van tekenen, vechtkunsten, yoga en presenteren. Mogelijk zien we Joe in de toekomst dan ook wel als presentator op de buis verschijnen. In het verleden deed de 1 meter 78 lange Sinduhije overigens ook aan voetbal. In onderstaande video kun je Joe al zien als acteur in de korte film ‘Beertje’.

Joe Sinduhije is te volgen via Facebook.