Sterren op TV
Joanne Peter Wright vrouw kapster

Joanne, de vrouw en kapster van Peter Wright

Joanne Wright is de vrouw van Peter Wright, met afstand de meest kleurrijke darter op televisie. Joanne is kapster en dat laat ze maar wat vaak zien. Iedere wedstrijd verschijnt de Schot namelijk met een ander kapsel op het toneel.

Het kan niet gek genoeg bij Snakebite. Leuk is altijd om te zien hoe Peter Wright er vroeger uit zag. In de jaren’90 was het nog een onschuldige man met donkerbruin haar en een netjes geschoren aangezicht. Hoe anders is dat tegenwoordig.

Joanne is uren zoet met haar Peter Wright

Toen Wright doorbrak bij de PDC begon hij steeds meer zichzelf te onderscheiden. Zijn bijnaam Snakebite gaf al de mogelijkheid om flink los te gaan met tekeningen. Langzaam verscheen er op zijn linkerslaap een afbeelding van een slang. Met nephaar werden er rasta’s toegevoegd en begon Peter Wright steeds meer een imago te krijgen. Joanne Wright verzorgde als de vrouw van deze creativiteit. Toen de Schot op nieuwjaarsdag 2014 ook de finale van het wereldkampioenschap darts haalde ging het echt los.

Vanaf dat moment werden het ware kunstwerken. Het haar werd aangepast aan de kleding van die dag en als er een thema was zoals Halloween of Kerstmis, dan werd daar aan gewerkt. Eén van de mooiste creaties blijft de baard die verworden was tot kerstboom inclusief ballen (zie hieronder). Het vergt heel wat werk, want er zijn al voldoende reportages gemaakt waarin duidelijk werd dat Peter Wright rustig drie uur in de stoel van zijn vrouw zit. Ze moeten dus een goede relatie hebben.

© Dartnieuws

Mevrouw Wright maakt wel eens ruzie

Tijdens partijen zit Joanne Wright rustig in de zaal en klapt netjes als manlief goede scores noteert. Daarbuiten maakt ze nog wel eens ruzie. Met name op Twitter maakt Joanne van haar hart geen moordkuil, zo beschuldigde ze Adrian Lewis en Gary Anderson tijdens de Premier League Darts 2016 van een akkoordje. Daar werd haar man Peter de dupe van, want hij liep de play-offs mis.

Even leek het er zelfs op dat er een einde kwam aan de creaties van Wright. Tijdens de World Series in Dubai en Australië verscheen hij zonder mooie hanenkam op het toneel, maar terug in Groot-Brittannië nam Peter Wright zijn alterego Snakebite weer aan.