Sterren op TV
Jim van der Zee The Voice of Holland

Auteur: Senna Reimink

Datum: 21 oktober 2017

Laatst Geüpdatet: 21 oktober 2017

Jim van der Zee zingt in The Voice of Holland

Jim van der Zee heeft auditie gedaan voor The Voice of Holland. De 22-jarige jongeman uit Driebergen is in een tussenjaar terecht komen en vond het tijd om iets met zijn talent te gaan doen. Het resultaat is zijn deelname aan TVOH, waar hij Blind Auditions heeft gedaan voor Waylon, Sanne Hans, Anouk en Ali B. Met zijn performance wist Jim de gehele jury te overtuigen van zijn kunnen.

Jim van der Zee en zijn camper

Jim van der Zee heeft zijn tussenjaar grotendeels gebruikt om door heel Europa te reizen met zijn camper. Zijn camper is 35 jaar oud, maar flink onder handen genomen door Jim. Zo heeft hij zonnepanelen op het dak gemaakt en een douche in zijn camper. “Een paar jaar geleden is het idee ontstaan omdat ik de reis kon betalen met muziek. Ik ben toen gaan spelen op straat. Op een goede dag in Luxemburg kun je wel 300 euro per uur maken”, vertelde Jim.

De zanger had ook nog een mooie anekdote over zijn basisschooltijd. “Daar moest ik een vragenlijst invullen met wat ik later wilde worden. Dus ik zeg: ‘Zullen we wedden dat ik muzikant ga worden?’. Toen hebben we om tien euro gewed dat ik muzikant zou worden en die heb ik nooit gezien.”

Jim van der Zee in The Voice of Holland

Jim van der Zee doet mee aan The Voice of Holland. “Ik maak al muziek voor mensen op straat en voor mij is dit dat, maar dan in het groot. Ik krijg een muziek en mijn stem te laten horen. Dat vind ik gewoon een goede kans”, aldus Jim. De man met zijn gitaar nam het nummer van de winnaar van het Songfestival onder handen en maakte een Engelse versie ervan.

Met Amar Pelos Dois had hij binnen no time de stoelen van Ali B, Anouk, Sanne Hans en Waylon om. “Het is uniek wat je doet”, vertelde Ali B. “Ik denk nu al dat jij een finalekandidaat kan zijn. Zo’n stem komt één keer in de zoveel jaar voorbij”, vulde Waylon aan. Jim koos voor Anouk als zijn coach.

Jim van der Zee is te volgen via Instagram en Facebook.