Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 3 november 2020

Laatst Geüpdatet: 3 november 2020

Jildau Piena vrouw van Lodewijk Asscher

Jildau Piena is de vrouw van Lodewijk Asscher, een Nederlandse politicus en partijleider van de Partij van de Arbeid (PVDA). De twee zijn getrouwd, wonen samen in het centrum van Amsterdam en hebben drie zoons: Abel, Boaz en Lieuwe.

Jildau Piena de vrouw van Lodewijk Asscher

Jildau Piena is absoluut niet alleen maar ‘de vrouw van’. Ze heeft zelf namelijk ook een belangrijke job, als afdelingshoofd risicomanagement en strategie bij De Nederlanse Bank (DNB). Vroeger had ze zelfs ook politieke ambities, net als haar man Lodewijk Asscher dus. “Maar ik heb bewust voor een andere carrière gekozen. Inmiddels heb ik die behoefte ook niet meer zo. Mijn huidige baan geeft me voldoende mogelijkheden om maatschappelijk relevant te zijn. Ik wil natuurlijk wel impact hebben”, stelde Jildau al eens in een interview met De Telegraaf.

Vrouw Lodewijk Asscher werkt bij De Nederlandse Bank

Lodewijk Asscher leerde Jildau Piena kennen toen hij ‘bijzitter’ bij een examen van haar was. Later in New York troffen ze elkaar opnieuw, en daar sloeg de vonk over; al snel kwam er een relatie uit voort.

“Je kunt Lodewijk blind vertrouwen, dat zal hij niet beschamen. Hij is een man met visie, die weet waar hij naartoe wil. Hij wil nu graag verder doorpakken en veranderingen doorvoeren om ons land vooruit te helpen”, looft Jildau haar geliefde verder.

Lodewijk Asscher partijleider PVDA

Lodewijk Asscher studeerde psychologie en Nederlands recht op de Universiteit van Amsterdam. Via een job als universitair docent belandde hij in 2002 bij de Partij van de Arbeid, waar hij in 2017 uiteindelijk partijleider en fractievoorzitter werd.

Velen vinden dat hij nogal eens een ‘afstandelijke indruk’ maakt, maar daar kan zijn vrouw Jildau Piena zich tot slot niet in vinden. “Lo is een positief mens met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Hij is altijd gezellig, fijn in de omgang. Hij is daarnaast natuurlijk ook een hele slimme vent, dat vind ik zelf een heel aantrekkelijke combinatie. Wat veel mensen niet weten is dat Lo zich naar de mensen die dichtbij hem staan, zijn familie, zijn vrienden, juist heel kwetsbaar opstelt.”