Sterren op TV
Meau-150x150

Auteur: Senna Reimink

Datum: 7 augustus 2022

Laatst Geüpdatet: 4 januari 2023

Jesper is de vriend van zangeres Meau

MEAU, ofwel Meau Hewitt, is een Nederlandse zangeres die bekend is geworden met haar hit single ‘Dat Heb Jij Gedaan’. Ze maakt Nederlandstalige indie pop met een vleugje synths, dromerige koortjes en eerlijke teksten. Net zoals artiesten als Froukje, S10 en Bente lijkt ze de toekomst te vormen voor de Nederlandse muziekindustrie. Met Racoon bracht ze een single uit ‘Dans M’n Ogen Dicht’. In dit artikel vertel ik je waar MEAU allemaal is begonnen en hoe ze zo bekend is geworden.

Inhoudsopgave

De jeugd van MEAU

Meau groeide op in Weesp en deed haar middelbare schoolopleiding bij het Vechtstede College. Tijdens Meau Hewitt’s kinderjaren was ze al veel bezig met muziek. Ze schreef en maakte al muziek op jonge leeftijd. Ze volgde zang- en pianolessen en mocht meezingen bij Kinderen Voor Kinderen het koor van Babette Labeij. Tijdens Kinderen Voor Kinderen zong ze de solo’s van ‘Jongensmeid’ en ‘Snoepje’. Met deze groepen heeft ze al op veel podia mogen staan, zoals bij The Voice Of Holland, The Passion en All You Need Is Love.

Na de middelbare school wist ze het zeker, ze moest en zou muziek studeren! Ze begon met de vooropleiding op de popafdeling bij het Conservatorium van Amsterdam. Op dit moment schakelde ze om van Engelse muziek naar Nederlandse. Ze raakte geïnspireerd door artiesten als Spinvis en Eefje De Visser. Hierna ging ze studeren aan de Herman Brood Academie aan de pop/rock opleiding. Deze opleiding rondde ze in 2021 af. Het jaar waarin ze ook haar debuut EP ‘Kalmte’ en hitsingle ‘Dat Heb Jij Gedaan’ uitbracht!

Kalmte

Op 4 september 2020 kwam de eerste single voor MEAU’s EP ‘Kalmte’ uit. Ze belde zelf naar 3FM of het mogelijk was dat ze deze single zelf kwam pluggen zonder de hulp van andere professionals. Tijdens dit belletje was ze echter ook nog live op de radio in de liveshow van Timur Perlin. Hij besloot haar te gaan helpen voor een aantal Snickers en een Bueno. De single werd regelmatig gedraaid op 3FM en trok ze meer de aandacht van het radiopubliek. Na ‘Kalmte’ bracht ze nog 2 singles uit waarmee ze het publiek klaarstoomde voor haar debuut EP! Op 25 juni 2021 bracht ze haar debuut EP ‘Kalmte’ uit welke ze presenteerde in een uitverkochte zaal in TivoliVredenburg.

Dat Heb Jij Gedaan

Maar sinds het uitbrengen van haar single ‘Dat Heb Jij Gedaan’ in september 2021, ging het pas echt los! Ze werd op hetzelfde moment Radio 2 TopSong, Qmusic Alarmschijf en 3FM Megahit. Ook belandde ze in de Nederlandse Top 40, waar ze later meerdere weken op nummer 1 stond. Ook in België ging ze tekeer met een nummer 1 hit in de Vlaamse Ultratop. De single leidde haar tot onder andere een uitverkochte clubtour door Nederland en België, vele festivalplekken, liedjes met andere artiesten, en gouden/platina platen.

Wat gebeurde er na Dat Heb Jij Gedaan?

Na ‘Dat Heb Jij Gedaan’ belande Meau in een rollercoaster van media aandacht en optredens. Samen met Paul De Munnik mocht ze het liedje voor de NS Reclame schrijven ‘Stap Maar In Bij Mij’. Deze belande op plek 6 in de Nederlandse single top 100. Recent, op 1 juli 2022, bracht MEAU, samen met Racoon, haar nieuwe single ‘Dans M’n Ogen Dicht’ uit. Deze schreef ze samen met de zanger en de gitarist van Racoon (Bart en Maarten). Ook speelden ze deze samen op Pinkpop en Concert At Sea. Naast de grote festivals staat MEAU nog op Pukkelpop (BE), de Lokerse Feesten (BE) en nog veel meer!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MEAU (@meauhewitt)

Relatie met Jesper

Meau heeft sinds enige tijd een relatie met haar vriend Jesper de Jonge. Ze wonen samen in Utrecht.  Eerder had Meau een nare relatie met een ex waar ook het nummer ‘Dat heb jij gedaan” over gaat.  In haar toenmalige relatie zaten veel dingen niet goed en daarom wilde Meau haar gedachten en emoties van zich afschrijven.