Sterren op TV
Jesper Hospes vriend Janine Smit

Jesper Hospes is de vriend van Janine Smit

Jesper Hospes is de vriend van Janine Smit. In het verleden was Hospes nog wel eens slachtoffer van de dadendrang van vriendin Janine.

Janine Smit en vriend Jesper Hospes komen allebei uit Friesland

Janine Smit is namelijk ongelooflijk perfectionistisch, zo vertelt Jesper aan het medium Schaatsen.nl. “Ze heeft meer dan eens een date afgezegd, school ging voor.” Bovendien is de schaatsster een echte doorbijter, aldus Hospes. “Sommige mensen voelen een snotje, dan nemen ze al rust. Janine kan bij wijze van spreken zelfs met koorts nog op de fiets stappen. En zelfs dan haalt ze alles uit de kast.”

Smit en Hospes, die overigens ook schaatst, zijn geboren en getogen in Friesland. Krijgen ze echter kinderen, dan zullen die Nederlandstalig opgevoed worden. “Zij  heeft al gezegd: ik spreek sowieso Nederlands, punt.”

Hospes en vriendin Janine Smit begrijpen elkaar goed

Het stel heeft een vergelijkbare route afgelegd in de schaatssport. Janine: “Het is heel fijn dat je hetzelfde meemaakt. Je snapt elkaar goed. Je kan sparren met elkaar, al gaat het bij ons natuurlijk niet alleen maar over schaatsen. Maar het helpt wel dat je allebei precies weet wat je voor de sport moet doen en laten.”

Hospes is de laatste jaren wat minder succesvol dan zijn vriendin, en dat zorgde weleens voor moeilijkheden. “Dat is niet altijd leuk op m’n 28e, het liefst sta ik op eigen benen”, vertelde hij in 2016. “Zonder mijn ouders en de sponsor Cafe It Houtsje had ik deze stap niet kunnen zetten. Mijn ouders staan gelukkig onvoorwaardelijk achter me. Als ik aan 2018, het jaar van de Spelen, denk, vind ik dat moeilijk. Ik weet niet of ik zo lang zonder sponsor door kan gaan.”

Jesper Hospes, vriend van Janine Smit kun je volgen op Twitter en Instagram.
Janine Smit, vriendin van Jesper Hospes, kun je volgen op Facebook en Twitter.