Sterren op TV
Jerry Wassink Idols

Jerry Wassink uit Spanje in Idols

Jerry Wassink doet mee aan Idols. De zanger is oorspronkelijk afkomstig uit Nederland, maar woont inmiddels alweer een tijdje in Spanje. Om mee te kunnen doen aan de Nederlandse talentenjacht is hij speciaal overgekomen vanuit Alicante, waar hij in het dagelijks leven werkzaam is als barman. Of de 26-jarige jongeman ook kan zingen, ontdekken we in Idols.

Jerry Wassink barman uit Spanje

De 26-jarige Jerry Wassink is in Spanje werkzaam als barman in een club voor Hollandse mensen. Zingen deed hij daar weleens, maar vanwege de vele zenuwen stopte hij daar ook alweer gauw mee. De vraag is dan natuurlijk groot waarom Jerry het avontuur in Idols wel aan durft te gaan, maar daar is hij vrij duidelijk in. “Mijn moeder heeft me ervoor opgegeven.”

Lange tijd denkt Wassink tijdens zijn auditie voor de talentenjacht ook dat zijn moeder niet aanwezig is. In het geheim is de moeder van Jerry, die hij als zijn beste vriendin beschouwt, en een nichtje echter gewoon present. In het verleden studeerde de zanger al eens in Engeland. Hij vertrok daar op zijn vijftiende heen om een muziekopleiding te doen en hij slaagde als best student of the year.

Jerry Wassink in Idols

In 2017 zien we Jerry gewapend met zijn gitaar in de tweede auditie-aflevering van Idols voorbij komen. Wassink koos voor het nummer I’ll never fall in love again van Tom Jones. Gewapend met zijn gitaar ging Wassink los op het podium en dat tot grote tevredenheid van Eva Simons. “Ik ben zo blij dat jouw moeder je heeft opgegeven”, vertelde de zangeres niet voor niets. Ronald Molendijk had wel het idee dat er nog het één en ander te verbeteren valt als het om Jerry gaat.

“Die mensen die jou als student of the year hebben verkozen, hebben daadwerkelijk oren aan hun hersens gehad. Je kunt mooi gitaar spelen, je glijdt overal heel mooi naar de uithalen, bij jou is het allemaal een beetje af. Maar ook een beetje saai. Jij hebt alle stukjes van een idool, maar je moet het nu op je 26ste ook hardcore aanpakken.” Uiteindelijk kon Jerry rekenen op vier keer ja.

Jerry Wassink is te volgen via Facebook.