Sterren op TV
Jeroen Wollaars NOS

Auteur: Senna Reimink

Datum: 10 mei 2016

Laatst Ge├╝pdatet: 10 mei 2016

Jeroen Wollaars schuift steeds vaker aan als kenner

Jeroen Wollaars zit tegenwoordig weliswaar in Duitsland, dat betekent niet dat we hem niet langer op de Nederlandse televisie voorbij zien komen. De 38-jarige journalist komt regelmatig voorbij in het NOS Journaal waarvoor hij werkzaam is als correspondent. Daarnaast zien we hem zo nu en dan ook afreizen naar andere televisie-programma’s om zijn verhaal te doen. Zo schoof hij al meermaals bij Matthijs van Nieuwkerk aan bij De Wereld Draait Door en ging hij ook al langs bij Pauw.

Jeroen Wollaars bij het NOS Journaal

Jeroen Wollaars zag in 1977 het levenslicht in Woerden. In 1995 begon hij aan de Hogeschool Utrecht aan een opleiding Communicatiesystemen op hbo-niveau. Vijf jaar later had Jeroen die studie afgerond. In 2002 verscheen Wollaars voor het eerst voor de camera.

De journalist ging aan de slag bij AT5 en werkte daar onder andere als presentator, verslaggever en als eindredacteur. In 2007 ging Jeroen drie maanden aan de slag voor het programma Aktuelle Stunde dat op het Duitse WDR werd uitgezonden.

Nog in datzelfde jaar, 2007, ging Jeroen aan de slag bij de NOS. In eerste instantie ging het om een baan als redacteur, maar twee jaar later verscheen hij in het NOS Journaal voor de camera’s als verslaggever. Tegenwoordig is de journalist vooral te vinden in Duitsland. Sinds begin 2015 is Jeroen namelijk voor de NOS correspondent in Berlijn. Voordat Jeroen Wollaars vertrok naar Duitsland, schreef hij wekelijks columns voor Het Parool waarbij ontwikkelingen in de digitale wereld centraal stonden.

Jeroen Wollaars geeft college voor DWDD Summerschool

In de zomer van 2016 geeft Jeroen Wollaars tijdens de Summerschools van De Wereld Draait Door een college. In zijn college zal Jeroen vooral ingaan op de impact die de Tweede Wereldoorlog heeft gehad op het huidige Duitsland. De aflevering zal op 4 augustus om 20.30 uur uitgezonden worden op NPO 1.

Wil je niets meer missen van Jeroen Wollaars? Volg hem dan via Twitter en Instagram.

Een foto die door jeroenwollaars is geplaatst op