Sterren op TV
Jeroen Mooren Olympische Spelen

Jeroen Mooren is judoka met brains

Jeroen Mooren is niet een naam waar we al vaak van gehoord hebben, maar in de zomer van 2016 moet dat veranderen. De op 30 juli 1985 geboren Mooren is namelijk één van de Nederlandse sporters die afreist naar Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen. Daar komt Jeroen in actie bij judo voor heren onder de 60 kilo. Ook de vriendin van Jeroen Mooren heeft dezelfde liefde.

Wie is Jeroen Mooren?

De inmiddels 31-jarige Jeroen Mooren is al jarenlang actief als judoka. Deze slimme kop verscheen al op zijn vierde voor het eerst op de mat. Sindsdien is Mooren niet meer van de mat af te krijgen. Het begon allemaal in Nijmegen, maar inmiddels heeft hij al de nodige judoscholen gekend. Het vele trainen leverde hem al eens het Europees kampioenschap onder 23 jaar. Ook behaalde hij al meerdere medailles, maar nog geen Olympische medaille. Dat terwijl Jeroen in 2012 wel meedeed aan de Olympische Spelen. Het podium haalde hij toentertijd niet. Mogelijk lukt dat in de zomer van 2016 wel. Gezien zijn leeftijd is dat de laatste kans op een medaille.

Wie is de vriendin van Jeroen Mooren?

Jeroen Mooren blijkt al jarenlang gelukkig in de liefde. Deze Olympische sporter heeft namelijk een relatie met Miriam Polak, die ook geen onbekende is in de topsport. Zo werd ze in het verleden eens Nederlands kampioen judo in de klasse onder 52 kilo. Het is dan ook duidelijk dat dit stelletje dezelfde liefde heeft: judo.

Buiten zijn leven als topsporter blijkt Jeroen ook een goede studie gevolgd te hebben. Nadat hij was geslaagd aan het Stedelijk Gymnasium Apeldoorn, koos Mooren voor een studie Geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Nog voor de start van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro behaalde Mooren zijn diploma, waarna hij zelfs een artseneed moest afleggen. In juni liet Jeroen zich al uit over zijn toekomst. “Ik wil me specialiseren in sportgeneeskunde, al is het lastig om tot die opleiding toegelaten te worden. Het gaat om zes plekken per jaar en om zo’n vijftig aanmeldingen”, zo liet hij weten aan De Gelderlander. Afwachten dus of dat Mooren gaat lukken.

Jeroen Mooren is te volgen via Twitter.

Een foto die door julia_radyuk is geplaatst op