Sterren op TV
Jeroen Elshoff commentator

Jeroen Elshoff de hippe Studio Sport-commentator

Commentator Jeroen Elshoff horen we in de zomer van 2016 tijdens het EK zo’n beetje iedere dag voorbijkomen op NPO1. De 39-jarige voetbalcommentator wordt ruim ingezet door de de Nederlanse publieke omroep. In de afgelopen jaren hebben we hem echter ook leren kennen als groot honkballiefhebber, als columnist en als verslaggever. Ook hoorden we hem regelmatig voorbij komen bij de radio-show NOS Langs de Lijn.

Jeroen Elshoff als commentator bij Studio Sport

Jeroen begon in 2008 als commentator bij de NOS. Van de Eredivisie tot de Champions League, van het Europees kampioenschap tot aan het wereldkampioenschap, je kunt Jeroen Elshoff écht tijdens ieder duel op NPO tegenkomen. De voormalig student journalistiek praat de wedstrijden aan elkaar en is tegenwoordig ook steeds vaker te zien buiten zijn rol als sportcommentator van Studio Sport.

Zo koos de NOS er in 2016 voor om Jeroen Elshoff ook in te zetten bij het nieuwe programma Eredivisie op Vrijdag. Jeroen schuift daarvoor regelmatig aan aan tafel bij presentator Henry Schut. Daarin wordt het Eredivisieduel dat die avond gespeeld wordt belicht, vindt er een interview plaats met een van de spelers of de trainer, komt Maxim Hartman langs met een interview en zien we backstage-beelden van het leven als voetballer in de rubriek NOS PlayerCam. In het verleden was Jeroen overigens ook werkzaam als commentator bij Eyeworks en was hij commentator en verslaggever bij RTV Noord-Holland.

Jeroen Elshoff is groot honkballiefhebber

Tijdens het WK van 2014 was Jeroen Elshoff ook een van de aanwezige Nederlandse commentatoren. Toentertijd moest hij Brazilië begin juli rap verlaten om de bevalling van zijn vrouw mee te kunnen maken. De NPO-commentator was net op tijd voor de geboorte van zijn dochter Pella.

De op 2 februari 1977 geboren Jeroen Elshoff heeft in de afgelopen jaren ook naam opgebouwd als groot honkballiefhebber en fan van andere Amerikaanse sporten. Zo schreef de journalist, die er geen geheim van maakt dat hij groot fan is van San Francisco Giants, in het verleden columns voor SportAmerika. Inmiddels heeft Pella haar eerste wedstrijd bij de Giants al achter de rug, amper een jaar oud mocht ze al mee met het vliegtuig!

Ook voor American Football draait Jeroen Elshoff zijn hand niet om. Zo zagen we hem al voorbij komen bij onder andere De Wereld Draait Door en RTL Late Night om te praten over de Super Bowl. Dit seizoen heeft Elshoff zelf nog een keer de playercam meegenomen van Studio Sport om zijn dag te filmen. Hoe een werkdag van de voetbalcommentator eruit ziet? Dat ziet er ongeveer zo uit!

Jeroen Elshoff is ook te volgen via Twitter.