Sterren op TV
Jeroen Cramer Topchef Academy

Jeroen Cramer in Topchef Academy

Jeroen Cramer doet in Topchef Academy een gooi naar de winst. Dat is namelijk een eigen kookprogramma op televisie. De 23-jarige chefkok werkt momenteel in Bistronoom Woerden.

Jeroen heeft al veel ervaring in de keuken

Jeroen Cramer komt uit Leiderdorp, maar woont inmiddels voor zijn werk in Woerden. Voor hij bij Bistronoom aan de slag ging was Jeroen al actief bij De Dukdalf, eveneens in Woerden, Restaurant Culinair Podium in het hartje van Utrecht in de Domstraat en bij Amstelfort aan de Amstel in Uithoorn.

Sinds 2016 is Cramer kok bij Bistronoom en heeft ondanks zijn jonge leeftijd dus al flink wat ervaring opgedaan. Zijn passie voor koken is ook al vroeg ontstaan toen hij in een afwaskeuken kwam werken. En van het één kwam al snel het ander. De belangrijkste periode heeft hij beleefd in Utrecht, want Leon Mazairac, de chefkok van Culinair Podium, ziet Jeroen als zijn grote leermeester.

Jeroen Cramer in Topchef Academy

Nu wil Jeroen Cramer via Topchef Academy een volgende stap zetten. Iedere week zijn er zes kandidaten die worden begeleid door een sterrenchef. Cramer krijgt te maken met Jonathan Zandbergen, de Talentvol Chef van het Jaar 2017 en chef-kok van restaurant Marlet in Schoorl. Zandbergen en Jeroen Cramer hebben voor de start van Topchef Academy alvast één ding gemeen. Allebei zijn ze vooral fan van de Franse keuken.

Cramer laat weten dat hij grotendeels op gevoel kookt en zeer netjes te werk gaat. Met name dat laatste is een pré, zo hebben we de afgelopen jaren wel geleerd in de diverse talentenjachten voor kooktalent. “Jeroen houdt ervan verrassende smaakcombinaties te maken met weinig ingrediënten en haalt er plezier uit nieuwe gerechten te ontwikkelen”, zo valt te lezen op zijn profiel bij Topchef Academy.

Een signature dish heeft Jeroen Cramer ook al ontwikkeld: Lamsnek met romige saus van gerookte paling. En waarom Jeroen denkt Topchef Academy te gaan winnen? “Omdat ik jong ben, enthousiast en anders kook dan de oude garde.” De eerste horde zal hij moeten nemen door de openingsweek door te komen. Daarin moet Jeroen zien af te rekenen met John Spruit, Geneal Harreman, Kim Grewer, Nadine Kolten en Ying Zhang.

Jeroen Cramer van Topchef Academy is ook te volgen via Facebook.

Geplaatst door Jeroen Cramer op woensdag 11 mei 2016