Sterren op TV
Jermain De Rozario

Auteur: Senna Reimink

Datum: 20 maart 2017

Laatst Geüpdatet: 23 december 2022

Jermain De Rozario chefkok en jurylid in Topchef Academy

Jermain De Rozario is chefkok en daarnaast jurylid in Topchef Academy. Van vuilnisman wist de Brabander zich op te werken tot chef de partie in De Lindehof en heeft nu zijn eigen restaurant: De Rozario.

Inhoudsopgave

Jermain De Rozario in Topchef Academy

Voor Jermain De Rozario is zijn aanwezigheid in Topchef Academy een eer. “Ik ben er superblij mee”, zo laat De Rozario optekenen in het Eindhovens Dagblad. “Echt apart, raar. Dat ik, als kok Helmond tussen als die Amsterdamse sterrenchefs sta.”

In Topchef Academy, een programma op RTL5, gaan talentvolle koks de strijd met elkaar aan. Iedere week krijgen ze training van een andere chefkok, waarvan Jermain De Rozario er dus één is. Alle juryleden komen in de finaleweek bij elkaar om de winnaar te bepalen. Stiekem hoopt De Rozario dat zijn aanwezigheid in Topchef Academy ook goed is voor zijn eigen restaurant. “Natuurlijk verwacht ik dat we meer aanloop krijgen als ik op tv kom. Ik doe natuurlijk ook daarom mee. Ik ben gevraagd, en dan zeg je geen nee. Dit is een kans die je met beide handen aan moet grijpen.”

De Rozario van vuilnisman tot topchef

Het leven van Jermain De Rozario kan moeiteloos worden verfilmd. In zijn jongere jaren was hij namelijk vuilnisman. Daarna ging zijn carrière stormachtig snel. Op zijn 21ste begon hij als gastheer en was direct verkocht. Vier jaar later meldde hij zich in de keuken en werkte bij De Raymaert en ‘t Parlement.

De afgelopen jaren was hij zelfs al chef de partie in sterrenrestaurant De Lindehof. Hij werkte in Nuenen onder Soenil Bahadoer, die hem zo’n belangrijke functie gaf ondanks dat de gewezen vuilnisman helemaal geen diploma’s heeft gehaald. Een natuurtalent dus. In 2014 won De Rozario een kookwedstrijd en kreeg de titel Variatiechef van het Jaar. Zo mocht hij ook nog eens stage lopen bij De Librije. Voor zijn dertigste besloot Jermain vervolgens om zijn eigen restaurant in Helmond te openen, simpelweg genaamd De Rozario.

Restaurant De Rozario inspireert

Daarmee keert hij terug op bekende bodem, want De Rozario is het voormalige ‘t Parlement. In het voorjaar van 2016 heeft hij samen met zijn vriendin Virginia Rhoe het restaurant overgenomen. “Jermain kookt vanuit zijn gevoel en net zoals het leven kan dat elke dag anders zijn”, leren we op de website van het restaurant. “Koken met het hoofd en met het hart. Grenzen overschrijden en spelen met gevoel en smaak. Een eigen signatuur. Een eigen visie. Van schetsen tot koken. Van proeven tot beleven. Gerechten met een ziel en een verhaal. Elk gerecht is uniek en wordt begeleid door een speciale selectie wijnen of sprankelende cocktails.”

En voor de kandidaten in Topchef Academy ligt er een mooi leermoment klaar. “De gerechten van De Rozario schudden je wakker en zetten je op het puntje van je stoel. Geen beperkingen, vol passie en opvallend puur. Laat je inspireren.” Dat doet Jermain graag door dichtbij de mensen te zijn. “Ik wil veel in het restaurantgedeelte aanwezig zijn. Warm welkom heten en afscheid nemen doe ik persoonlijk. De amuses en desserts bereid ik grotendeels in het restaurant vanaf een speciale werkbank bij de bar. Ook de muziek kies ik zelf. En als ik kook, kook ik waar ik zin in heb en daardoor is het eten het allerlekkerst”, vertelde Jermain De Rozario voor de opening in De Restaurant Krant.

Jermain de Rozario is ook te volgen op Facebook en Instagram.