Sterren op TV
Jenny Heel Holland Bakt

Jenny in Heel Holland Bakt de Twentse eetliefhebber

Jenny doet mee aan Heel Holland Bakt. Deze goedlachse dame is 52 jaar oud en afkomstig uit Twente, iets wat aan haar accent meteen te horen valt. Jenny is gelukkig getrouwd met haar man Erik en de trotse moeder van zoon Hidde. Met haar deelname aan Heel Holland Bakt wil ze vooral testen hoever ze het kan schoppen in een dergelijk avontuur.

Jenny promoot A-merken

Jenny heeft een bijzonder beroep. In het dagelijks leven promoot ze namelijk A-merken in de supermarkt. Dat houdt in dat ze regelmatig wat lekkers bereidt voor de klanten om hen iets nieuws te laten proeven. “De clou is natuurlijk dat ze het dan lekker gaan vinden en het gaan kopen.” Daarbij helpt het Jenny enorm dat ze zelf gelukkig erg veel lust. “Niet alles, maar wel bijna alles.” Voor Jenny is het ideaal dat ze met haar werk haar passie voor eten kan combineren met haar passie voor lekker babbelen.

Liefde voor eten

Jenny houdt enorm van eten. “Of dat nou bakken is, zoet of hartig. Fruit, pudding, slagroom ben ik hartstikke gek van. En als je me zou vragen wat mijn favoriete gebak is, ben ik bang dat ik niet heel ver kom, want dat is een bananensoes. Dat vind ik echt heel erg lekker. Daar kun je me ‘s nachts gewoon voor uit bed bellen.” Al hopen we dat dat laatste niet te vaak zal gebeuren. Jenny heeft al haar energie tenslotte nodig voor haar deelname aan Heel Holland Bakt. Mocht de druk voor Jenny toch even te veel worden, dan trekt ze zich het liefst even terug in de natuur en gaat ze naar de koeien kijken.

Jenny in Heel Holland Bakt

Jenny heeft zichzelf opgegeven voor Heel Holland Bakt. “Ik dacht: Weet je wat we doen? KKW, Kieken Wat Wordt. We gaan ons gewoon opgeven en dan zien we wel hoever we komen en nou zit ik dus hier, had ik dus echt nooit verwacht.” Alhoewel Jenny hartstikke blij is met haar plek in de tent, wordt ze naar eigen zeggen ook aardig nerveus ervan. “Dan moet ik mezelf echt steeds zeggen, kom op Jenny, het is voor de fun. We gaan het gewoon proberen en kijken wat het wordt.”

Jenny heeft voor zichzelf in ieder geval één doel gesteld. Ze ziet het niet zitten om Heel Holland Bakt al in de eerste aflevering te verlaten. Ze heeft de afgelopen tijd dan ook flink geoefend in de keuken. Zo bakt ze het liefst op de ouderwetse manier zonder keukenmachine, maar speciaal voor haar deelname aan de bakshow is ze nu toch overstag en heeft ze zelfs met een keukenmachine geoefend.

Alle bakkers van Heel Holland Bakt 2020-2021

ChunDanielElizabethEllenEricJennyRianneRoelofSabineThijs