Sterren op TV
Jennifer Richard Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Auteur: Senna Reimink

Datum: 30 december 2017

Laatst Geüpdatet: 30 december 2017

Jennifer en Richard in Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Jennifer en Richard doen mee aan Een Dubbeltje Op Zijn Kant. De twee zijn van het principe: Lang leve de lol, doen waar je zin in hebt en zo snel mogelijk trouwen. Dat heeft er inmiddels voor gezorgd dat Jennifer en Richard diep in de schulden zitten. Het koppel koopt liever spullen die ze totaal niet nodig hebben dan hun vaste lasten te betalen. Inmiddels is hun schuld zo erg opgelopen, dat het er wel heel slecht uitziet voor de twee.

Jennifer en Richard in Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Jennifer en Richard zijn te zien in Een Dubbeltje Op Zijn Kant. Het stel is nog enorm jong, maar zit nu al flink in de schulden. Jennifer vertelt in de aflevering dan ook dat toen ze eenmaal zelf geld begon te verdienen dat ze het leuker vond om leuke dingen te doen dan de rekeningen te betalen. “En dan kom je er later achter dat je tekort komt”, vulde Richard aan.

Jennifer en Richard kennen elkaar inmiddels vier jaar. Ze leerden elkaar kennen via internet en wonen nu een jaar samen. Jennifer is parttime werkzaam in de supermarkt, terwijl Richard een Wajong-uitkering krijgt vanwege een autistische stoornis en chronische problemen aan rug en knie. Alhoewel hij volledig is afgekeurd, zou hij wel graag werken. In hun vrije tijd zijn de twee graag bezig met gamen, naar pretparken gaan, uiteten en shoppen. Ze komen dan ook iedere maand geld tekort.

Schuld Jennifer en Richard

Richard weet niet veel beter dan dat hij met schulden is opgegroeid. Zijn ouders hebben ook in de schulden gezeten, waardoor Richard niets anders gewend is. Jennifer daarentegen heeft nooit last gehad van schulden. Sterker nog, toen ze jong was kreeg ze alles wat ze wilde. Het is voor het stel dan ook moeilijk om met geld om te gaan.

Jennifer en Richard schatten hun schuld inmiddels op 12.000 euro. Hun schuld blijkt echter veel hoger. Ze hebben een schuld van meer dan 15.000 euro. Met een totaal inkomen van 2266 euro per maand zouden ze hun vaste lasten prima moeten kunnen betalen. Door hun variabele kosten van meer dan 1500 euro per maand aan shoppen en uiteten lukt het ze echter niet om alle vaste lasten te betalen. Nu ze hun leven flink veranderen, kunnen ze eindelijk hun schulden aflossen.