Sterren op TV
Jelle Venema

Jelle Venema kookt in MasterChef Holland 2016

Jelle Venema is een van de zestien kandidaten die in 2016 meedoet aan het programma MasterChef Holland. De in Amersfoort woonachtige kok had al op jonge leeftijd door dat het maken van eten écht iets voor hem was. Al op achtjarige leeftijd volgde Jelle zijn eerste cursus koken. En ook anno 2016 blijkt Venema de liefde voor komen nog niet kwijt te zijn.

Inhoudsopgave

De studie van Jelle Venema

Jelle blijkt ook een aardige horeca-achtergrond te hebben. Op zijn Linked In-pagina valt te lezen dat hij tussen 1999 en 2008 ruime ervaring heeft opgedaan in de horeca n zowel binnen- als buitenland.

Jelle was te vinden in eetcafés bars en exclusieve restaurants. Ook had hij hier en daar leidinggevende functies. In de laatste jaren was Jelle onder andere actief als Chef Kok in Restaurant de Paddestoel. In datzelfde restaurant is Venema op dit moment de bedrijfsleider.

Hij zorgt ervoor dat de kwaliteit van de keuken en het restaurant tip top in orde is. Tot januari 2015 was Jelle werkzaam als catering manager bij Vermaat.

Jelle in Masterchef Holland

Venema doorliep tussen 1996 en 2000 de middelbare school. Aan de Amersfoortse Berg behaalde de amateurkok zijn MAVO-diploma. In 2001 begon Jelle Venema vervolgens aan zijn MBO-opleiding aan ROC Aventus. Daar volgde hij tot 2005 de studie Horeca Ondernemend Manager.

Jelle en zijn voorliefde voor Italiaans eten

De 30-jarige Jelle Venema is dol op Italiaans eten en het land Italië. Mogelijk zorgt dat er ook voor dat hij in de toekomst niet in een Nederlands restaurant de maaltijden verzorgt, maar in Italië. Zijn moeder heeft in dat land al een huis gekocht. Het is de droom van Jelle om in de toekomst de eigenaar te zijn van een eigen restaurant.

Wil jij helemaal niets meer missen van Jelle Venema? Volg hem dan via Instagram of Twitter.