Sterren op TV
Bij Jeannet Opdienen of Afserveren

Auteur: Senna Reimink

Datum: 3 april 2018

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Jeannet opent Bij Jeannet in Katwijk op Opdienen of Afserveren

Jeannet opent haar eigen lunchroom in Katwijk en de opstart is te zien in Opdienen of Afserveren. Samen met haar man René en zus Petra werkt Jeannet keihard om de lunchroom Bij Jeannet te openen. En dat met een ontzettend klein budget en onderweg ook flinke hobbels.

Jeannet laat met lunchroom droom uitkomen

De dertigjarige Jeannet Lindhout-Deelstra is een echte Katwijkse en woont samen met man René en dochter Lisa. Jarenlang werkte ze in een pannenkoekenrestaurant en nu is het zover dat ze voor zichzelf gaat beginnen. Jeannet gaat een lunchroom openen. “Daar ben ik al een paar jaar mee bezig. Nu heb ik een leuk pand gevonden en kan aan de slag”, vertelt ze in Opdienen of Afserveren. Man René Lindhout is pechhulpmonteur en is voorbereid op wat komen gaat. “Vroeger zei ze altijd dat ze een eigen hotel wilde beginnen.”

Een lunchroom vindt Jeannet heel leuk en gezellig, waardoor ze er nu instapt. “Ik blijf Lisa zelf naar school brengen, dus dan gaan we om kwart voor negen open. Dan kunnen de ouders gelijk aan de koffie.” Als pand is de oude voedselbank van Katwijk aangeschaft, al blijkt René niet heel blij te zijn met de keuze. De locatie heeft echter een emotionele waarde voor Jeannet, want ze is in de flat erboven opgegroeid.

Piepklein budget om Bij Jeannet te openen in Opdienen of Afserveren

Aan het huurpand zal flink wat gedaan moeten worden, maar het budget is klein. Slechts 13.000 euro is er beschikbaar, dus dat wordt veel zelf verbouwen. Er is slechts twee maanden de tijd, waarin vooral René flink aan de slag zal moeten. Door het budget zal er ook veel tweedehands worden aangeschaft, waaronder de volledige keuken.

Zodra de zaak af is zal Jeannet hulp krijgen van haar zus Petra Deelstra. Zij werkt nu nog in een andere lunchroom, maar gaat de switch maken. Petra heeft als grote hobby het bakken van taarten en wil dat in de lunchroom gaan toepassen. In Opdienen of Afserveren zien we alleen dat dit nogal wel nog wat finetunen nodig heeft. Uiteindelijk slagen Jeannet, René en Petra er wel in om de opening op Nieuwjaardag te halen, met een moderne en frisse zaak. Of de zaak een succes wordt op de lange termijn, waar Opdienen of Afserveren om draait, is nog de vraag. De eerste aanzet is positief, zo laat Jeannet twee maanden na de opening weten. “De omzet stijgt met de week en we zijn heel erg blij. Vooral de taartjes lopen in Katwijk erg goed.”

Bij Jeannet is ook te volgen via Facebook en Instagram.