Sterren op TV
J'Chanel Saija Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 20 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 20 februari 2017

J'Chanel Saija is singer-songwriter uit Idols

J’Chanel Saija is een deelnemer uit Idols 2017. Deze talentvolle singer-songwriter heeft ervoor gekozen zich in te schrijven voor de talentenjacht om het Nederlandse publiek kennis te kunnen laten maken met zijn stemgeluid. Samen met zijn gitaar reisde J’Chanel af naar Rotterdam om net na zijn goede vriendin Ayushy Bierboom auditie te doen voor de juryleden Ronald Molendijk, Eva Simons, Jamai Loman en Martijn Krabbé.

Wie is J’Chanel Saija?

J’Chanel Saija wil het dolgraag maken als zanger. Niet voor niets trok hij al eens de stoute schoenen aan en schreef hij zich in voor het programma Holland’s Got Talent. Hij schopte het daar tot de finale. Sindsdien heeft J’Chanel zeker niet stilgezeten.

De inmiddels zeventienjarige singer-songwriter is student Nederlandse Popacademie en focust zich momenteel vooral op het schrijven van nieuwe muzieknummers. J’Chanel is afkomstig uit een muzikale familie en wil niets liever dan mensen raken met zijn muziek. Vanaf zijn dertiende weet J’Chanel het zeker: hij wil de muziekwereld in.

J’Chanel Saija in Idols

J’Chanel Saija timmert dan ook hard aan de weg als artiest. Een deelname aan een talentenjacht als Idols kan hem wellicht nog een extra zetje in de goede richting geven. Tijdens de auditieronde van Idols zingt hij dan ook het nummer Tennessee Whiskey van Chris Stapleton. Gewapend met zijn gitaar blaast Saija de jury weg. “De eerst noten die je zong, toen dacht ik dat klinkt gewoon wel goed, niks bijzonders. Maar in één keer kwam je binnen en toen hoorde ik in één keer echt jouw sound en dat is echt een hele unieke eigen sound die je hebt. Dus ik vind het echt heel cool”, klonk het commentaar van Eva Simons.

“Echt een sicke voice heb je gewoon, dat is niet normaal. Jij kan echt dingen en daar ben ik echt heel erg jaloers op, Je nam ons echt even mee, het was echt een performance”, vulde Jamai Loman aan. Martijn Krabbé was op zijn beurt ook vol lof over de manier waarop Saija zichzelf begeleidde op de gitaar. Met vier keer ‘ja’ kon hij rekenen op de volgende ronde van Idols.

J’Chanel Saija is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.