Sterren op TV
JayJay Boske Expeditie Robinson

Auteur: Senna Reimink

Datum: 7 september 2016

Laatst Geüpdatet: 16 augustus 2023

JayJay Boske presenteert Wie Is De Sjaak?

JayJay Boske heeft als presentator van Wie Is De Sjaak? een veelzijdig leven. Via het RTL 5-programma komt de presentator in de gekste situaties terecht. Voor hij aan de slag ging als presentator ging Boske door het leven als een professioneel rugby speler en ook daarin maakte hij uiteraard voldoende mee. Om nog maar eens een twist aan zijn leven te geven zei hij in 2016 ‘ja’ tegen Expeditie Robinson.

Toen JayJay Boske een leeftijd van achttien jaar had bereikt tekende hij een contract bij de Engelse rugbyclub Newcastle Falcons. Drie jaar lang speelt en traint Boske in Engeland, maar door een blessure komt er een abrupt einde aan zijn carrière als topsporter.

Er zit niets anders op dan de sport vaarwel te zeggen en dus keer hij ook weer terug naar Nederland, waar hij nadenkt over een andere carrière. Hij besluit voor een kans in de radio- en televisiewereld te gaan en schrijft zich in bij de BNN University. Hij wordt geselecteerd en krijgt de kans om zich te ontwikkelen.

JayJay Boske aan de slag voor Wie Is De Sjaak?

JayJay Boske gaat bij BNN in de leer bij Eddy Zoë en presenteert daarna op televisie voor 101TV. Na een paar jaar krijgt hij de kans op bij Veronica te gaan werken en hier maakt hij het programma De Fukkers. Ook presenteert hij Brouwersch, maar echte bekendheid genereert hij als presentator van Wie Is De Sjaak?, dat sinds 2015 wordt uitgezonden door RTL 5.

In Wie Is De Sjaak? moeten de presentatoren binnen vijftien minuten een passant zover zien te krijgen om een opdracht uit te voeren voor een geldbedrag. Naast JayJay Boske presenteren ook Rick Brandsteder, Tess Milne en Veronica van Hoogdalem Wie Is De Sjaak?, dat vaak vergeleken wordt met Over De Rooie. Indien de presentatoren overigens falen, zijn zij zelf de Sjaak.

JayJay Boske in Expeditie Robinson 2016

JayJay Boske vertrok in de zomer van 2016 voor het programma Expeditie Robinson naar de Filipijnen. Als één van de deelnemers moest hij het zo lang mogelijk zien vol te houden op een onbewoond eiland. Met zijn verleden als rugbyer en zijn bouw werd JayJay Boske op voorhand tot de grote kanshebbers voor de eindzege van Expeditie Robinson 2016 gezien. Bovendien heeft hij in Wie Is De Sjaak? laten zien dat de Utrechter geen uitdaging uit de weg gaat en dat is een belangrijke eigenschap om ver te komen in Expeditie Robinson.

Mee doen aan Expeditie Robinson had ook een nadeel voor JayJay Boske. Naast zijn televisieklussen heeft hij namelijk ook zijn eigen YouTube-kanaal, Day1. Hierin zijn vlogs te zien waarin sporten en doen waar jezelf zin in hebt centraal staan. Tijdens de opnames van Expeditie Robinson lag Day1 uiteraard even stil. Ook kon hij niet bij zijn vriendin zijn. Iris Rulkens is de vriendin van JayJay Boske en die kennen we ook. Ze is tenslotte presentatrice van onder meer het RTL 4 programma LifestyleXperience.

Volg JayJay Boske op Facebook, Instagram, Twitter en YouTube