Sterren op TV
Jayhlynn Kalkman Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 27 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 23 december 2022

Jayhlynn Kalkman overwint zenuwen bij Idols

Jayhlynn Kalkman heeft ondanks wat hobbels weten te overtuigen bij Idols. De negentienjarige verkoopmedewerkster stond stijf van de zenuwen en had niet het allerbeste liedje uitgekozen om te zingen tijdens haar auditie. Toch kwam ze er doorheen.

Jayhlynn Kalkman zingt al in kerkkoor

“Ik doe mee aan Idols omdat ik het leuk vind om aan andere mensen te laten horen wat ik kan. En vermoedelijk ook nog niet kan”, was de duidelijke boodschap van Jayhlynn Kalkman bij haar introductie bij Idols. Ondanks haar jonge leeftijd was ze allerminst een groentje.

“Ik heb heel veel ervaring opgedaan in een kerkkoor, daar ben ik eerste sopraan. Het zingen in een kerk vind ik erg mooi en geniet ik erg van.” Het kon niet voorkomen dat Jayhlynn stijf van de zenuwen binnen stapte om voor de jury van Idols haar auditie te doen.

Jayhlynn heeft bij Idols een rafelrandje

Jayhlynn Kalkman koos ervoor om het nummer Zombie van The Cranberries te zingen. Het bleek geen gelukkige keuze, want de jury maakte al snel duidelijk het een dramatisch nummer te vinden. “Echt vreselijk zelfs”, bekende Jamai. “Daardoor vind ik het moeilijk om van je optreden te genieten.” Eva ging inhoudelijker in op haar performance en zag daarin één groot probleem. “Ik hoor dat je heel erg in je kopstem zit. Ik vind dat best wel cool, maar ik vind het wel iets waar een zangdocent eens naar zou moeten kijken. Maar je hebt wel een sound die goed klikt.”

Ronald Molendijk was daarnaast ook heel positief. “Er zitten heel veel rafelrandjes aan, maar je hebt wel alles waarom ik hier zit als jurylid. Leuk, snelle antwoordjes en eigen sound. Maar doe nooit meer een liedje van The Cranberries.” Jayhlynnn beloofde plechtig dat nooit meer te zullen doen en kreeg vervolgens vier keer een duidelijke ja. Zo mag ze dan ook verder in Idols.

Jayhlynn Kalkman van Idols is ook te volgen via Facebook.

Geplaatst door Jahlynn Kalkman op zaterdag 4 februari 2017