Realityshow

Jay Lopez en vijf kinderen in Een huis vol

Jay Lopez Een huis vol

Jay Lopez doet mee aan Een huis vol. De vader van vijf kinderen (Talitha, Danilo, Jaïro, Jordan en Felice) staat er sinds twee jaar volledig alleen voor. Hij moet werkelijk alles doen in het huishouden. Niet alleen het opvoeden van zijn kroost, maar ook het knippen van de haren en het lakken van de nagels. Het is duidelijk dat het leven van de 33-jarige Jay allesbehalve makkelijk is.

Jay Lopez in Een huis vol

Jay Lopez is te zien in Een huis vol. De trotse vader heeft liefst vijf kinderen, voor wie hij allemaal in zijn eentje moet zorgen. De leeftijden van de kinderen variëren tussen de vier jaar en de twaalf jaar. Jay moet alles in het huishouden zelf doen. Ook zijn ouders zijn niet in de buurt om een handje te helpen, die wonen tenslotte in Curaçao. Door middel van Facetime kan hij zijn ouders wel regelmatig om advies vragen.

Dat heeft hij ook weleens nodig gehad. In een openhartig interview met het Algemeen Dagblad spreekt Jay bijvoorbeeld over de eerste menstruatie van zijn twaalfjarige dochter Talitha. “Ik heb geen boekje met dit soort onderwerpen in de kast staan.” Uiteindelijk is het echter helemaal goed gekomen voor zijn dochter.

Jay Lopez gescheiden

Jay Lopez moet het sinds twee jaar helemaal alleen doen. De van Curaçao afkomstige Jay, die werkzaam is als parketteur, was elf jaar getrouwd. Twee jaar terug scheidde hij echter van de moeder van zijn kinderen. “Ik sta er eigenlijk nooit bij stil, maar een vader die alleen voor vijf kinderen zorgt, komt niet vaak voor. Gelukkig vinden ze het fijn om bij mij te zijn. Laatst vroeg Felice om een nieuwe moeder. Ik zei: ‘Liefje, dat gaat toch niet zomaar?’ Ze antwoordde: ‘Dan kopen we er toch een?’ Mijn hart brak”, vertelde Jay.

Jay beseft als geen ander dat het voor hem niet echt mogelijk is om ziek te zijn. En datzelfde geldt eigenlijk voor zijn kinderen. Jay let er dan ook goed op dat ze gezond bezig zijn. “Door ze gezond eten te geven, door ze te motiveren, door veel te fietsen en door te ravotten in het park. Zo krijgen ze een sterk lichaam en een sterke geest. Sinds ik er alleen voor sta, zijn ze ook niet ziek geweest.”

De andere gezinnen in Een huis vol zijn van Rob en Thaila Buddenbruck en van Anne en Alex.