Sterren op TV
Jay Lopez Een huis vol

Jay Lopez en vijf kinderen in Een huis vol

Jay Lopez doet mee aan Een huis vol. De vader van vijf kinderen (Talitha, Danilo, Jaïro, Jordan en Felice) staat er sinds drie jaar volledig alleen voor. Hij moet werkelijk alles doen in het huishouden. Niet alleen het opvoeden van zijn kroost, maar ook het knippen van de haren en het lakken van de nagels. Het is duidelijk dat het leven van de 33-jarige Jay allesbehalve makkelijk is.

Inhoudsopgave

Jay Lopez in Een huis vol

Jay Lopez is te zien in Een huis vol. De trotse vader heeft liefst vijf kinderen, voor wie hij allemaal in zijn eentje moet zorgen. De leeftijden van de kinderen variëren tussen de vier jaar en de twaalf jaar. Jay moet alles in het huishouden zelf doen. Ook zijn ouders zijn niet in de buurt om een handje te helpen, die wonen tenslotte in Curaçao. Door middel van Facetime kan hij zijn ouders wel regelmatig om advies vragen.

Dat heeft hij ook weleens nodig gehad. In een openhartig interview met het Algemeen Dagblad spreekt Jay bijvoorbeeld over de eerste menstruatie van zijn twaalfjarige dochter Talitha. “Ik heb geen boekje met dit soort onderwerpen in de kast staan.” Uiteindelijk is het echter helemaal goed gekomen voor zijn dochter.

Jay Lopez gescheiden

Jay Lopez moet het sinds drie jaar helemaal alleen doen. De van Curaçao afkomstige Jay, die werkzaam is als parketteur, was elf jaar getrouwd. Drie jaar terug scheidde hij echter van de moeder van zijn kinderen. “Ik sta er eigenlijk nooit bij stil, maar een vader die alleen voor vijf kinderen zorgt, komt niet vaak voor. Gelukkig vinden ze het fijn om bij mij te zijn. Laatst vroeg Felice om een nieuwe moeder. Ik zei: ‘Liefje, dat gaat toch niet zomaar?’ Ze antwoordde: ‘Dan kopen we er toch een?’ Mijn hart brak”, vertelde Jay.

Jay beseft als geen ander dat het voor hem niet echt mogelijk is om ziek te zijn. En datzelfde geldt eigenlijk voor zijn kinderen. Jay let er dan ook goed op dat ze gezond bezig zijn. “Door ze gezond eten te geven, door ze te motiveren, door veel te fietsen en door te ravotten in het park. Zo krijgen ze een sterk lichaam en een sterke geest. Sinds ik er alleen voor sta, zijn ze ook niet ziek geweest.” In Nederland is veel respect ontstaan voor Jay Lopez, zelfs bij Jinek was een speciaal item over hem.

Jay Lopez een nieuwe vrouw?

Jay Lopez krijgt regelmatig de vraag of er al een nieuwe vrouw in zijn leven is. In de zomer van 2018 vertelde hij aan LINDA dat dat nog niet het geval is. “Ik sta open voor een vrouw in mijn leven, maar ze moet mijn kinderen respecteren.” De kinderen zouden het leuk vinden als er een nieuwe dame in het leven komt van hun vader. “Ze vragen weleens: ‘Papa, vind je niemand leuk?'” Voor hem zal het echter niet makkelijk zijn om zijn huidige leven te combineren met een vrouw. “Mijn leven staat in het teken van mijn kinderen. Hen stabiliteit en liefde geven is het belangrijkst. Daar moet een vrouw rekening mee houden.”

Jay heeft sinds zijn deelname aan Een Huis Vol wel al van alles meegemaakt. Zo kwam er onder meer al eens een vrouw aan zijn deur, die haar jas voor hem opentrok. Daarnaast krijgt hij uiteraard veel respect en hebben al meerdere mensen aangeboden om eens op zijn kinderen te passen.

De andere gezinnen in Een huis vol zijn van Rob en Thaila Buddenbruck en van Anne en Alex.