Sterren op TV
Japie Stoppelenburg The Voice of Holland

Auteur: Senna Reimink

Datum: 25 november 2016

Laatst Geüpdatet: 19 oktober 2022

Japie Stoppelenburg verrassing in The Voice of Holland

Japie Stoppelenburg is een opvallende deelnemer aan The Voice of Holland. Voor de Amsterdammer, die eigenlijk Rotterdammer is, is muziek namelijk niet zijn beroep, want hij is creative director van A Friend of Mine. Toch gaat Japie Stoppelenburg met zijn stem de jury van The Voice of Holland proberen te overtuigen. Daar slaagde hij tijdens de blind auditions niet in.

Japie Stoppelenburg met een TedTalk

De afgelopen jaren heeft Jaap hard gewerkt aan zijn carrière. Na de universiteit van Rotterdam te hebben afgerond schreef hij voor GeenStijl en werkte liefst zeven jaar voor Tam Tam. Bij dit Amsterdamse bedrijf bedacht hij creatieve dingen voor onder meer Pickwick, UPC, Blackberry en Buienradar.

In 2013 kwam voor hem een hoogtepunt, want Japie Stoppelenburg werd uitgenodigd om te spreken op TEdxDelft. Zijn TedTalk ging over Facebook, dat hij zag als een schoolplein. Op een podium staan is bij The Voice of Holland dus niet nieuw voor Japie.

Opvallende stap Japie Stoppelenburg naar TVOH

Sinds twee jaar is Japie Stoppelenburg dus de creative director van A Friend of Mine, want eigenlijk voortkomt uit zijn lezing in Delft. Dit bedrijf helpt namelijk merken bij het succesvol inzetten van Facebook als marketing platform. A Friend of Mine is onderdeel van Dept, een internationaal netwerk van leading digital agencies.

Vanuit Europa en de US combineren ruim 350 talenten creativiteit, technologie en data voor digitale oplossingen die merken helpen te groeien en ons leven gemakkelijker maken. Inmiddels is Stoppelenburg met zijn team zeer succesvol, want dit kalenderjaar wist hij onder meer Axe, Conimex, Knorr en Zwitsal aan zich te binden.

En nu verscheen Japie Stoppelenburg dus opeens getooid met hippe hoed en ketting op het grote podium van The Voice of Holland. Reclame zit in mijn hoofd en muziek zit in mijn hart, zo omschreef hij het zelf. Mocht The Voice een succes worden, dan wilde hij vol muziek gaan. Het zat er alleen niet in, want er werd niet gedraaid.

Japie Stoppelenburg is ook te volgen via Facebook.

Geplaatst door Japie Stoppelenburg op donderdag 11 augustus 2016

#LoveMyJob #BossOfTheYear

Geplaatst door Japie Stoppelenburg op woensdag 21 oktober 2015