Sterren op TV
Jantine van der Vlist Beachvolleybal

Auteur: Senna Reimink

Datum: 27 juli 2016

Laatst Geüpdatet: 27 juli 2016

Jantine van der Vlist is beachvolleybalster met brains

Jantine van der Vlist gaat tijdens de Olympische Spelen proberen om een goede prestatie neer te zetten bij het beachvolleybal. Samen met Sophie van Gestel slaagde zij er op de valreep in om een ticket voor Rio de Janeiro te bemachtigen. Dat gebeurde tijdens de Continental Cup. In de zomer van 2016 moet het echt gaan gebeuren.

Wie is Jantine van der Vlist?

Jantine van der Vlist is een van de Nederlandse beachvolleybal-babes waar Nederland over beschikt. Ze is in Wageningen geboren en heeft inmiddels van Den Haag haar woonplaats gemaakt. Deze dame viert op 30 oktober 2016 haar 31ste verjaardag en doet al jarenlang aan volleyballen. Haar carrière als volleybalster begon overigens gewoon in een sporthal, toen ze in 1997 aan de slag ging bij Scylla Wageningen. Daarna volgden Armixtos Amsterdam, Alterno Apeldoorn en AMVJ Amstelveen. Inmiddels is ze al jarenlang als beachvolleybalster actief.

Haar eerste echte toernooi maakte Jantine van der Vlist in 2008 mee samen met Roos van der Hoeven. Daarna volgden verschillende partners en nu is ze dus samen met Van Gestel. Jantine van der Vlist, die met een lengte van 1 meter 82 net wat groter is dan haar partner tijdens de Olympische Spelen, is blokkeerder.

Jantine van der Vlist en de Universiteit

In haar carrière behaalde Jantine overigens al een flinke prijs. In het seizoen 2013-2014 werd Jantine Nederlands Kampioen indoor. Dat lukte samen met Marloes Wesselink. Jantine van der Vlist blijkt overigens naast haar carrière als beachvolleybalster ook over een goed stel hersenen te beschikken. Deze dame volgde tussen 2004 en 2009 een opleiding aan de Universiteit van Amsterdam. Daar volgde zij Bewegingswetenschappen en tussen 2009 en 2012 ging ze aan de slag als fysio bij Sportcentrum VU. In haar vrije tijd pakt Jantine er overigens graag eens een gitaar bij. Gitaar spelen is een van haar hobby’s.

Jantine van der Vlist is ook te volgen via Twitter, Instagram en Facebook.