Sterren op TV
Janke Dekker vrouw Tom Egbers

Janke Dekker is de vrouw van Tom Egbers

Janke Dekker is de vrouw van Tom Egbers. De vrouw van de Nederlandse journalist, presentator en schrijver is zelf ook geen onbekende op televisie. Ze is op tv te zien als actrice en televisiepresentatrice.

Janke Dekker vrouw Tom Egbers

Janke Dekker is de vrouw van Tom Egbers en heeft al een flinke carrière achter de rug. Na het Gymnasium te hebben afgerond, besloot Janke te gaan studeren aan de Toneelacademie van Maastricht. Niet veel later besloot ze te verhuizen om te gaan studeren aan de Kleinkunstacademie van Amsterdam. In de tussentijd besteedde ze veel tijd aan zang- en pianolessen. Tegenwoordig is de vrouw van Tom Egbers achter de camera bezig als producent. Eind november 2016 werd Janke nog bedreigd vanwege haar productie van de FIFA-musical FIFA Blatter.

De 54-jarige Janke en Tom kennen elkaar al heel lang en zijn ook al een zeer lange tijd een setje. De twee zijn in 1991 in het huwelijksbootje gestapt. De Nederlandse journalist is blij dat hij zijn vrouw heeft leren kennen en dat ze na al die jaren nog steeds samen zijn. “Mijn vrouw is het beste wat mij ooit is overkomen.”

Geen tv-wereld voor kinderen Tom Egbers en Janke Dekker

Voor Janke is het allemaal begonnen bij de verhalen die haar oma vertelde. “Altijd als ik naar huis kwam na schooltijd hoopte ik dat ze nog aan de thee zat want dat gaf de meeste kans op een verhaal. Het waren vaak verhalen over haar familie en over wat ze als kind allemaal had meegemaakt maar soms vertelde ze ook over een boek dat ze gelezen had en waar ze nog vaak aan terugdacht omdat het boek haar zo geraakt had. Daar ligt denk ik de oorsprong van mijn liefde voor theater”, is op haar eigen website te lezen.

Alhoewel papa Tom en mama Janke zich veel met presenteren bezighouden, is dit niet weggelegd voor hun kinderen. “Onze dochter is 24 en onze zoon 20. Mijn dochter studeert klassiek muziektheater, ze wil operazangeres worden. En mijn zoon studeert economie, bedrijfskunde en Europese studies”, laat Tom weten tegenover Veronica Magazine.

Janke Dekker is te volgen via Instagram.