Sterren op TV
Janine Aalders en Roger Zwaard De Pletsmolen

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 maart 2018

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Janine en Roger in Opdienen of Afserveren met De Pletsmolen

Janine Aalders en Roger Zwaard gaan in Opdienen of Afserveren aan de slag met De Pletsmolen. Van een bouwval willen ze in het Limburgse Nuth een brasserie en bad & breakfast beginnen. Ze lopen op het gigantische complex uit 1881 tegen veel tegenslagen aan, ook op persoonlijk vlak.

De Pletsmolen is droom van Roger

De 49-jarige Roger Zwaard en de twee jaar jongere Janine Aalders hebben samen één dochter Aimee. Ze hebben dertig jaar in loondienst gewerkt en nu besloten voor zichzelf te beginnen. “Eerlijk gezegd was het mijn droom”, geeft Roger aan in Opdienen of Afserveren. Janine werd langzaam overtuigd.

“We hebben het goed. Wil je dan echt opnieuw beginnen. Dat was de moeilijkste stap om te zetten. Maar nu wil ik het ook.” De familie gaat in het Limburgse Nuth een brasserie en Bad & Breakfast openen. Hieraan vast komt ook hun eigen woning te zitten. Het gebouw verkeert momenteel in grote staat van ontbinding en lijkt rijp voor de sloop.

Roger en Janine doen veel zelf in Opdienen of Afserveren

Er is dus veel werk te verzetten. Roger: “Mensen in Ik Vertrek gaan echt naar het buitenland. Voor ons is dit om de hoek, dus zo spannend vind ik het niet.” Het budget voor de megaklus is vijfenhalve ton, veel speling daarbij is er niet. Dus wat ze zelf kunnen doen, zoals sloopwerkzaamheden, doen ze zelf om kosten te besparen. Toch stapelen de problemen zich al snel op.

Op een zolder blijkt houtworm en boktor aan de slag te zijn geweest. Al het hout in het woonhuis zal dan ook moeten worden vervangen. De stukadoor komt de volgende dag al met het volgende slechte nieuws en zo rolt het eigenlijk continu door. Roger blijft echter positief, als voormalig bouwbegeleider kent hij de situaties. “Het is het risico dat ik heb genomen, maar dat is met alles in dit hele project. Misschien is het straks prachtig en komen er geen mensen. Wat dan?”

Janine wordt ziek tijdens verbouwing

De verbouwing komt enige tijd stil te liggen doordat Janine ziek wordt. Er wordt bij haar namelijk een voorstadium van borstkanker ontdekt. Ze wordt behandeld en voelt zich hierna een stuk beter. Al is ze herstellende, het heeft er ook bij Roger flink ingehakt. Hierdoor loopt De Pletsmolen veel vertraging op en is de zaak nog niet open wanneer Opdienen of Afserveren wordt uitgezonden. De verwachting is dat half april de grote opening zal zijn.

Brasserie en bed & breakfast De Pletsmolen is ook te volgen op Facebook.