Sterren op TV

Janey Jacké (Justin Mooijer) in Drag Race Holland

Janey Jacké is te zien in Drag Race Holland. De echte naam van de dragqueen is Justin Mooijer. Eerder was Janey Jacké ook al te zien in All Together Now.

Janey Jacké in Drag Race Holland

Justin Mooijer is een 28-jarige Volendammer die inmiddels leeft van zijn werk als dragqueen Janey Jacké. Hij merkt dan ook dat de dragscene in Nederland steeds beter geaccepteerd wordt. “Mensen worden meer blootgesteld aan drag queens (homoseksuele mannen in opvallende vrouwenkleding, red.) en worden daardoor ruimdenkender.”

Echte naam Janey Jacké is Justin Mooijer

“Het taboe gaat er een beetje af en dat is prettig wanneer je de kost verdient met jezelf als vrouw voor te doen”, vertelde Janey Jacké al eens op de website Nieuw-Volendam.

Als ambitie heb ik eigenlijk wel om mijn steentje bij te dragen aan de wereldwijde acceptatie van de gay- en dragscenes.” Zijn deelname aan RuPaul’s Drag Race Holland helpt daar zeker aan mee.

Justin Mooijer kwam al op zijn dertiende uit de kast en begon ook al vroeg als dragqueen. “Als kind had ik niet dezelfde interesses als de andere jongentjes. Ik hield bijvoorbeeld niet van voetbal en deed niet echt jongensdingen.”

Janey Jacké in All Together Now

Wat we van Janey Jacké vooral mogen verwachten qua kwaliteiten zijn dansen en playbacken. “Helaas heb ik het zangtalent niet meegekregen van m’n Volendammer kant”, zegt hij lachend. ,,Het grootste deel van mijn werkzaamheden is toch hosten. Ik ben dan dus als mijn alter ego, Janey Jacké, gastvrouw van een evenement. Dat kan een bedrijfsfeest zijn, een dinershow, bingo, cocktailavond of eigenlijk alles waar een hostess bij nodig is.”

Ook was Janey Jacké al eens te zien in All Together Now, waarin ze deel uitmaakt van een honderdkoppige jury die zingende deelnemers beoordelen. Toch komt de droom van Justin Mooijer alias Janey Jacké nu pas écht uit, met deelname aan Drag Race Holland.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Janey Jacké OFFICIAL (@janeyjacke) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Janey Jacké OFFICIAL (@janeyjacke) op