Sterren op TV
Jane Talany The Voice of Holland TVOH

Jane Talany in The Voice of Holland

Jane Talany doet mee aan The Voice of Holland. De zangeres heeft al een hele carrière achter de rug, maar wil zich met een deelname aan TVOH toch weer in de kijker zingen van het Nederlandse publiek. De meeste bekendheid verwierf deze dame door haar deelname aan het Nationaal Songfestival in 1999. Daaraan deed ze mee met het nummer Dreams en sindsdien hebben we haar, onder andere met The Jane Project, op veel plekken voorbij zien komen. Daarbij was ze vooral achtergrondzangeres.

Inhoudsopgave

Jane Talany in TVOH

Jane Talany is één van de zangeressen die een poging waagt in het zevende seizoen van The Voice of Holland.De hele dag door is de gehele familie bezig met het maken van muziek. Jane zingt tenslotte al van jongs af aan. Uiteindelijk durfde ze echter nooit mee te doen aan TVOH, maar haar kinderen hebben haar uiteindelijk opgegeven. En dat was zeker niet zonder succes.

De 53-jarige Jane, die enorm nerveus was voor haar optreden bij de talentenjacht, zong Don’t Look Down van Martin Garrix en Usher. Lang bleven de stoelen stil, totdat Waylon ervoor had gekozen om te draaien. Niet veel later volgde ook Sanne Hans. Beide coaches vochten vervolgens om Talany in hun team te krijgen. “Ik wil met jouw werken. Jij bent Jane, me Tarzan”, vertelde Waylon om de zangeres voor zich te winnen. Uiteindelijk viel haar keuze ook op hem.

Jane Talany Battles TVOH

Jane Talany kreeg voor de battles te horen dat ze het op moest nemen tegen Pleun Bierbooms. Een battle waar de ervaren Talany zeker naar uitkijkt. “Wauw, zo leuk”, vertelde ze. “Ze is fris, ze is jong, maar ze heeft ook een heel volwassen voice.” Het nummer dat Waylon in gedachte had voor het duo is Love Me Like You Do van Ellie Goulding. Een nummer dat Jane in eerste instantie niet kende. Desondanks had ze het nummer snel onder controle. De keuze van coach Waylon viel echter niet op Jane. Ze werd wel nog gestolen door Ali B. Of ze haar stoel tot het einde van de battles behoudt, is afwachten.

Jane Talany en het Nationaal Songfestival

Jane Talany heeft inmiddels al een CV opgebouwd om u tegen te zeggen. Zo was ze in 1999 onder andere één van de deelneemsters aan het Nationale Songfestival. Ze eindigde toentertijd op de tweede plaats met het nummer Dreams.

Sindsdien heeft ze al van alles gedaan. Zelfs een optreden voor Bill Clinton ontbreekt niet op haar CV. Ook verzorgde ze backings voor onder andere de Vengaboys. Tegenwoordig houdt Jane, die geboren is in Delfzijl en tegenwoordig woonachtig is in Huizen, zich vooral bezig met de band Jane Project. Hieronder vind je één van hun optredens.

Jane Talany is te volgen via Instagram en Facebook.

Bekijk de andere deelnemers van Team Waylon uit The Voice of Holland 2016 Stephan Bouwman | Mirelle Komproe | Yerry Rellum | Oumnia Guigui | Dilana Smith | Irene Hin | SaraLee Vos | Pleun Bierbooms | Maik IJpelaar | Jordan Roy | Chirine Aliani