Sterren op TV
Jane Douma vriendin Bauke Mollema

Auteur: Senna Reimink

Datum: 13 maart 2017

Laatst Geüpdatet: 17 juli 2017

Jane Douma is de vriendin van Bauke Mollema

Jane Douma is de vriendin van Bauke Mollema. Tot voor kort woonde het paar in het Friese Leeuwarden, maar onlangs zijn Douma en Mollema naar het  belastingparadijs Monaco verhuisd.

Vriendin Jane Douma bezoekt Mollema niet tijdens de Tour

Douma is de steun en toeverlaat van vriend Bauke Mollema en samen heeft het stel twee kinderen. Maar als het tijd is voor de Tour de France, ziet de vriendin van de wielrenner haar vriend vier weken niet. Aan bezoekjes op de rustdagen doet Jane namelijk niet, zo vertelde ze een jaartje geleden aan Dagblad van het Noorden.

“Dan is Bauke toch met zijn gedachten ergens anders.” Mollema werd elfde in de belangrijkste wielerronde en dat viel eigenlijk een beetje tegen. “Ik heb hem gezegd dat hij het supergoed heeft gedaan en dat ik enorm trots op hem ben. Maar Ik zie meteen aan hem dat de teleurstelling nog niet is verwerkt.”

Bauke Mollema is een slechte verliezer

Zo nu en dan heeft Douma het best lastig met Bauke, want de wielrenner is een behoorlijk slechte verliezer. Vaak heeft Mollema een aantal dagen nodig om bij te komen van een slecht resultaat. “Dat zal ook nu nog wel even duren. Bauke is een slecht verliezer, maar hem kennende kan hij tegenslagen op termijn omzetten in kracht. Ik hoop dat dat hem deze keer weer lukt.” Daarbij wordt hij dus geholpen door Jane, maar ook door zijn twee kinderen, Thomas en Julien.

In het verleden, een jaar of tien terug, was Douma overigens actief in het marathonschaatsen. Dat deed ze best verdienstelijk met een paar aardige klasseringen, maar in 2008 besloot ze haar schaatsen voorgoed aan de wilgen te hangen. Sindsdien is ze de steun en toeverlaat van vriend Bauke en zorgt ze dus voor hun twee kinderen. Eerst in het Nederlandse Friesland, maar in het hier en nu in het vorstendom Monaco. Ze verblijven overigens ook nog vaak genoeg in Nederland, zo ook tijdens de Tour de France in 201u. Bauke won zijn etappe in de Tour en dat leverde een zeer aandoenlijk filmpje op van zoonlief.

Jane Douma de vriendin van Bauke Mollema kun je volgen via Facebook.