Sterren op TV
Jandino Asporaat

Auteur: Senna Reimink

Datum: 20 oktober 2015

Laatst Geüpdatet: 20 oktober 2015

Jandino Asporaat is de gekste man op TV

Als Jandino Asporaat er niet in slaagt om een lach op je gezicht te toveren, dan is het niet goed gesteld met je humeur. Alleen al de lach van Jandino werkt aanstekelijk en dan laten we zijn grappen en grollen nog buiten beschouwing. Met zijn kale bol en zijn sympathieke houding is Jandino Asporaat een vent die er absoluut mag zijn.

Inhoudsopgave

Wie is Jandino Asporaat?

Even een korte introductie van Jandino Asporaat. Hij werd op 9 januari 1981 geboren in Willemstad, Curaçao. Hier groeide Jandino in de eerste fase van zijn leven op, maar begin jaren negentig besloot de familie Asporaat te verhuizen naar Rotterdam. In eerste instantie leek hij een carrière als schilder tegemoet te gaan, maar hij wist dat hij meer talent had als stand-upcomedian en dus besloot hij al snel om zijn kwasten aan de wilgen te hangen.

De doorbraak van Jandino Asporaat

Begin deze eeuw maakte Jandino Asporaat meer en meer werk van zijn carrière als komiek. In Rotterdam mocht hij regelmatig optreden als stand-upcomedian en al snel trad hij op in verschillende theaters. Daarmee waren de ambities van Jandino nog lang niet verwezenlijkt. Uiteindelijk wilde hij de stap maken naar de televisie en dat lukte hem ook nog. De goedlachse Rotterdammer behoorde één aflevering tot De Lama’s, maar dit was niet wat hij wilde. Hij wilde zich richten op zijn eigen carrière.

Hij kreeg via TV Lab, een programma waar in de zomer pilots worden getest op tv, in 2009 zijn eerste programma: Comedy at Work. Het was een succes en in 2011 keerde het programma terug. Het format was verder uitgewerkt door Jandino Asporaat en Comedy at Work werd omgedoopt in De Dino Show. Tussen 2011 en 2014 was het programma iedere maandag bij de publieke omroep te zien. De rubriek FC Kip was by far het meest populaire onderdeel van De Dino Show.

De overstap van Jandino Asporaat naar RTL

In 2014 besloot Jandino Asporaat de publieke omroep vaarwel te zeggen en koos hij voor de commerciële zender RTL 4. Hij nam plaats in het panel van het programma Wie Ben Ik? en sinds eind 2014 heeft hij zijn eigen programma. Hij presenteert Alles Mag Op Vrijdag, waar de gekste dingen gebeuren, zoals tijdens de Schuine Set. Het tweede programma dat Jandino Asporaat mocht presenteren voor RTL 4 is Playback Je Gek, waar bekend en onbekend Nederland bekende nummers moet playbacken.

Je kunt Jandino Aspiraat volgen op Instagram, Twitter en Facebook