Sterren op TV
Jan Roos dit wil je weten

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 20 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 20 juli 2023

Jan Roos: dit wil je weten

Jan Roos, is de rechterhand van Dennis Schouten bij het programma RoddelPraat. Ze werkten beiden bij de publieke omroep PowNed. Nadat Jan Roos in 2015 stopte bij PowNed, wilde hij een politieke carrière.

Hij werd lijsttrekker van de partij ‘VoorNederland’. Tijdens de verkiezingen van 2017 behaalde hij geen zetel. Vandaar dat hij moest stoppen met zijn politieke carrière.    

Wie is Jan Roos
© Instagram @laviejanroos

Inhoudsopgave

Wie is Jan Roos?

Jan Roos, werd geboren op 27 januari 1977 in Alkmaar, hij is op dit moment 46 jaar oud. De slimme journalist werd geboren als zoon van Coen Roos en Hanneke Roos. Zijn ouders waren allebei eigen baas. Zijn vader had een eigen speeltuin en haar moeder werkte in de reclamefotografie. 

Als de zaken goed gingen, hadden ze veel geld thuis. Er waren ook tijden dat de zaken slecht ging, dan kreeg Jan geen eten. Hij heeft een best heftige jeugd gehad.  

De 46-jarige Jan rondde de opleiding ‘Journalistiek’ af in Amsterdam. Hij ging werken bij BNR Nieuwsradio, waar hij al snel artikelen schreef over onder meer het EK 2008. 

In 2010 stapte hij over naar het programma PowNed. Waar hij tot 2016 zal werken. Hij stopte er in 2016 omdat hij zijn eigen politieke partij begon ‘VoorNederland’. Omdat de partij van Jan Roos geen zetel haalde, was hij na de Tweede Kamerverkiezingen  van 2017 werkloos.

Sinds 2021 maakt hij samen met zijn partner-in-crime Dennis Schouten ‘RoddelPraat’.

Dit-is-de-prachtige-vriendin-van-Jan-Roos-768x396 (1)
© Instagram @laviejanroos

Dit is de vriendin van Jan Roos

Joyce, is de vriendin van Jan Roos. Het stel woont samen met de drie kinderen van Jan in Bergen. HIer is de journalist zelf ook opgegroeid.

De Roddelpraat-maker is niet meer samen met zijn eerste liefde, ze gingen uit elkaar omdat Jan vreemdging met zijn huidige vriendin.

In Bergen heeft de vriendin van Jan haar eigen beautysalon. Volgens haar vriend werkt ze minimaal 60 uur per week. Een drukbezette vrouw dus.

De kinderen van Jan Roos

Jan Roos, heeft samen met zijn ex-vrouw 3 kinderen. 2 jongens en 1 meisje. De dochter van Jan is momenteel 14 jaar. Zijn twee andere kinderen zijn 12.

De twee jongens zijn toevallig een tweeling. Zijn beide zoons zitten op voetbal. De ene verdedigt het doel, terwijl de andere speelt als centrale verdediger. 

De zoon van Jan, die keeper is, kon zo goed keepen dat hij gescout werd voor Ajax. De club waar ook zijn vader groot fan van is. Doordat corona uitbrak, werd de hele lichting eruit gegooid. De zoon van Jan speelt nu niet meer bij Ajax.

Hij is erg actief op Twitter

Jan Roos, is al jaren actief op Twitter. Bijna dagelijks deelt hij zijn mening over de politiek. Ook komen er regelmatig Bekende Nederlanders aanbod die door Roos worden afgemaakt. Uiteraard, promoot hij ook zijn show RoddelPraat.

Het vermogen van Jan Roos
© Instagram @laviejanroos

Zijn vermogen

Volgens de website thinkrich.nl zal Jan Roos €364.500 per jaar verdienen. Hier geloven we helemaal niets van. We verwachten dat Jan , met zijn programma ‘RoddelPraat’, zo’n 5.000 euro per maand verdient. Hij kan zijn huur van 1.250 euro betalen en zijn kinderen onderhouden,  slecht heeft hij het dus niet.

Jan Roos presenteert samen met Dennis Schouten RoddelPraat

Jan Roos presenteert samen met Dennis Schouten RoddelPraat

De meeste jonge lezers zullen Jan kennen van zijn YouTube-kanaal RoddelPraat. Dit doet hij samen met Dennis Schouten. De compagnon van Jan begon het kanaal samen met Mark Baanders, dit bleek toch niet zo’n succes.

Dennis en Jan vermaken elke week honderdduizenden kijkers.

Zo oud is Jan

Jan, is geboren op  27 januari 1977, momenteel is hij 46 jaar oud. De YouTuber heeft inmiddels 3 kinderen. 

Zijn ingewikkelde band met Saskia Noort
© Instagram @laviejanroos

Zijn ingewikkelde band met Saskia Noort

Jan en Saskia zijn familie van elkaar. Ze hebben een ingewikkelde relatie met elkaar. Saskia schrijft regelmatig een blog over haar neef. Hierin maakt ze Jan belachelijk. Saskia, heeft een hekel aan blanke, rechtse mannen.

Jan Wilde de politiek in  en werd lijdstrekker van de politieke partij VoorNederland
© Instagram @laviejanroos

Jan Wilde de politiek in 

Jan, had maar een grote droom: een politieke carrière.

Hij werd in 2016 lijsttrekker van de politieke partij ‘VoorNederland’

et was een rechtse partij, nadat ze geen zetel haalde, zijn ze gestopt. Jan verdiende namelijk geen geld meer.

Aan deze bekende Nederlanders heeft hij een hekel

Tijdens de uitzendingen van RoddelPraat heeft Jan Roos het continu over enkele bekende Nederlanders waar hij een hekel aan heeft. Hij deed heftige uitspraken over Erland Galjaard, Wendy van Dijk, Carlo Boszhard, Patty Brard, Johnny de Mol, Famke Louise en Martien Meiland.

Wordt Jan Roos bedreigd? 

Ja, Jan wordt nog steeds bedreigd. Het werd tijdens zijn politieke carrière ook al bedreigd. Dat werd zo heftig dat zijn kinderen beveiligd moesten worden. 

Hoeveel kinderen heeft Jan Roos?

Ja, Jan heeft samen met zijn ex-vrouw 3 kinderen. 2 jongens en één meisje.

Heeft Jan Roos het geprobeerd bij Yvonne Coldeweijer?

Nee, Jan Roos heeft het niet geprobeerd met Yvonne Coldeweijer. Wel, kunnen de twee het goed met elkaar vinden.

Was Jan Roos te zien bij de Slimste Mens?

Ja, Jan deed meerdere keren mee aan ‘De Slimste Mens’. Hij ging de strijd aan tegen Nynke de Jong en Daan Nieber.

Waarom heeft Jan Ruzie met Badr Hari?

Jan , heeft ruzie met Badi Hari, omdat hij vertelde dat Gordon, Badr gepijpt zal hebben.