Sterren op TV
Jan Kooijman

Auteur: Senna Reimink

Datum: 8 oktober 2015

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Jan Kooijman danst, acteert en presenteert

Jan Kooijman is typisch zo’n man waarvan de vrouwen in katzwijm vallen. Schitterende ogen, fraaie kop en een fantastisch lichaam en als je hem op televisie ziet, dan komt hij ook nog eens super sympathiek over. Ja, Jan Kooijman is een hunk van de bovenste plank.

Dansen, acteren en presenteren lijkt bij Kooijman wel in het bloed te zitten. Op de middelbareschool ging hij naar de HAVO voor muziek en dans en sinds 1999 mocht de Rotterdammer zich al professioneel danser noemen. Achttien jaar was hij pas, maar dansen kon hij. Jarenlang danse Jan Kooijman show naar show en zag hij verschillende theaters in binnen- en buitenland. Inmiddels is Jan uitgegroeid tot een gerespecteerd danser, maar stelt hij zelf ook choreografieën samen. In de televisiewereld hebben ze de populariteit van dansen ook ontdekt en zijn er al enkele jaren dansprogramma’s. Hiervan is Kooijman jurylid (geweest), zoals bij So You Think You Can Dance: The Next Generation en Everybody Dance Now.

Jan Kooijman als presentator

Voor Jan Kooijman plaatsnam in de jury van dansprogramma’s was hij iedere werkdag te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. Tussen 2009 en 2012 speelde hij de rol van Danny de Jong in Meerdijk. De acteur verdwijnt uit de serie nadat hij van de trap af wordt geduwd door Aysen en hierdoor om het leven komt. Goede Tijden, Slechte Tijden heeft er voor gezorgd dat heel Nederland bekend werd met Jan Kooijman.

Eerst kenden we hem dus voornamelijk als die knappe acteur uit GTST, maar het werd steeds duidelijker dat zijn passie bij het dansen ligt. Niet alleen jureerde hij in SYTYCD en Everbody Dance Now, maar ook voor AVRO Junior Dance. Door zijn opgedane bekendheid in GTST werd Jan Kooijman een graag geziene gast in programma’s. Zo is hij gastpresentator bij RTL Boulevard, maar kreeg hij ook zijn eigen programma’s.

Jan Kooijman de tennisliefhebber

Hij presenteert bijvoorbeeld Levenslang Met Dwang? en Buitelandse Gevangenissen: Hollanders in de cel. Het zijn stuk voor stuk goed bekeken programma’s en dat is zeker een verdienste van Jan Kooijman zelf. Dat Jan Kooijman veelzijdig is moge inmiddels wel duidelijk zijn. Maar naast acteren, dansen, presenteren en jureren vindt de hunk ook nog tijd om zelf televisie te kijken.

Bij voorkeur kijkt hij dan naar een tennispartij van Rafael Nadal. Kooijman, bevriend met tennisser Robin Haase, is namelijk helemaal weg van de Spaanse gravelspecialist. Zelf kan de in 1981 geboren Kooijman ook een aardig balletje slaan. Als liefhebber van het tennis schuift Kooijman ook geregeld aan bij praatprogramma’s zoals RTL Late Night.

Jan Kooijman doet ook aan Twitter, Facebook en Instagram

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/jankooijman/videos/vb.225798780838537/920998211318587/?type=2&theater/” width=”695″/]