Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 8 maart 2021

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Jan en Julien in Lego Masters serieuze titelkanshebbers

Jan Lewyllie en Julien Andries zijn te zien in Lego Masters, de ultieme spelshow voor de liefhebbers van het bouwen met legostenen. Hoewel Jan en Julien elkaar nog niet zo goed kenden bij de start van de show, in tegenstelling tot de spelers uit de andere teams, zijn ze vol vertrouwen.

Jan en Julien in Lego Masters

Lego Masters is een entertainmentprogramma op televisie waarin acht duo’s uitgedaagd worden met bijzondere LEGO-opdrachten. Die moeten Jan en Julien bijvoorbeeld dan binnen een bepaald aantal uur volbrengen. De deelnemers bouwen de spectaculaire bouwwerken helemaal uit het hoofd, want er zijn geen bouwtekeningen.

Julien Andries is 26 jaar oud en verhuisde onlangs met zijn vriendin vanuit geboortestad Petegem naar Gent. Uiteraard werden zijn legostenen ook ingepakt en meegenomen. Sterker nog: in zijn nieuwe appartement is er een complete kamer vrijgemaakt voor zijn uit de hand gelopen hobby. In het dagelijkse leven werkt Julien verder als architect, dus met zijn ruimtelijke inzicht betreft het in elkaar zetten van bouwwerken zit het wel goed.

Jan en Julien kende elkaar voor Lego Masters nog niet zo goed

In de PZC vertelt Julien: “Meestal maak ik ruimteschepen of middeleeuwse en apocalyptische bouwwerken. Waar ik het meest trots op ben of waar het meest belangstelling voor is, zijn mijn constructies van de kerk van Deinze en een deel van het Sint-Hendrikscollege, waar ik op school heb gezeten. Momenteel ben ik het Belfort aan het nabouwen, maar dat project zit nog maar in een beginfase. Met de Lego-club waar ik in zit, willen we graag een verzonken stad maken en daar ben ik ook benieuwd naar.”

Eigenlijk wilde Julien al meedoen aan het eerste seizoen van Lego Masters, maar door werk kwam dat niet uit. Toen hij werd benaderd voor seizoen 2, twijfelde hij dan ook geen moment. “Ik kende Jan niet zo goed voor we ons inschreven, maar we merkten al snel dat het goed klikte. Ik heb veel technische kennis en Jan vertrouwt daarin. Ik heb er vertrouwen in dat we ver kunnen raken in het programma.”

‘Lego werkt therapeutisch’

Jan zelf gaat zich meer richten op het brengen van karakter in een bouwwerk. Hij vertelt op zijn profielpagina: “Lego werkt therapeutisch, ik word er rustig van en het werkt positief op mijn gemoedstoestand. Ik kijk er graag naar en voel dan enige trots. Ik ben nu bezig om al mijn grootste sets te voorzien van licht.”

“Julien inspireert me, we zijn allebei redelijk perfectionistisch ingesteld en komen meestal tot een eenzijdig akkoord over de details. Ik ga meer de focus leggen op de basisstructuur, waar Julien meer de afwerking voor zijn rekening neemt.” Krijgen we na Jan Pennings in seizoen 1, ook in seizoen 2 een Jan als winnaar? Jan en teamgenoot Julien hopen natuurlijk van wel!

Alle deelnemers Lego Masters 2021: Rene en DouweIne en Oscar – Ernesto en Marco – Dries en KillianJan en JulienAmber en ArneMarcel en BibiRoy en Thomas