Sterren op TV
Jan Bronninkreef Expeditie Robinson

Jan Bronninkreef uit Expeditie Robinson

Jan Bronninkreef doet mee aan Expeditie Robinson. Jan is 53 jaar oud en in het dagelijks leven werkzaam als veeboer. De uit Holten afkomstige Jan nam de afgelopen tijd veelvuldig filmpjes op in de hoop mee te mogen doen aan het programma. Dat is hem uiteindelijk gelukt, want Jan mag als onbekende Nederlander meedoen aan de spelshow.

Jan Bronninkreef in Expeditie Robinson

Jan Bronninkreef is te zien in Expeditie Robinson. Jan is 53 jaar oud en afkomstig uit Holten. Dit jaar is de veeboer de oudste deelnemer aan de spelshow. Door zijn achtergrond op het platteland heeft Jan het idee dat hij een voorsprong heeft op de rest. “Ik ben het als boer gewend om veel buiten te zijn ook met wisselende weersomstandigheden”, vertelde hij al aan RTL.

Dat Jan Bronninkreef nu mee mag doen aan Expeditie Robinson, is voor hem een wens die uitkomt. Al vanaf seizoen 1 had hij de wens om ooit eens mee te doen, maar door drukte op de boerderij en het gezinsleven zat dat er toentertijd niet in. Toen hij dit jaar het selectieproces tegenkwam, besloot hij zich direct in te schrijven. Met succes, want Jan zien we terug in Expeditie Robinson 2018.

Jan Bronninkreef veeboer

Jan Bronninkreef verdient in het dagelijks leven zijn geld als veeboer. Door zijn werk is hij vaak buiten en dat kan hem weleens voordelen opleveren. “Je gaat niet snel voor een regenbuitje aan de kant of dat het hier te warm wordt. In dat opzicht heb je misschien wel een voordeel”, vertelde Jan al. Ook het onderdeel voedsel houdt hem erg bezig in Expeditie Robinson. “Want als boer ben je ook voedselmaker.”

“Hier in Nederland hebben we allemaal plenty te eten en is er goedkoop voedsel. Daar op dat eiland is het schrapen gewoon en hongerlijden. Dan heb ik zoiets: Dan wordt voedsel toch wel weer heel erg gewaardeerd. Dat doet me goed”, aldus Jan.

Jan Bronninkreef is te volgen via Facebook.