Sterren op TV
Jamilla voor Mauricio naar Colombia in Grenzeloos Verliefd

Jamilla voor Mauricio naar Colombia in Grenzeloos Verliefd

Jamilla vertrekt voor Mauricio naar Colombia in Grenzeloos Verliefd. De twee hebben we al in een eerder seizoen van Grenzeloos Verliefd gezien, toen reisde Jamilla naar Mexico. Het liep mis, maar nu komt er een nieuwe poging in Colombia om met Mauricio een leven op te bouwen.

Jamilla en Mauricio al eerder in Grenzeloos Verliefd in mexico

Jamilla leert Mauricio kennen terwijl ze tijdens een fietstocht in Ecuador even aan het uitrusten is op een terras. Vanaf het moment dat de Mauricio ziet zitten, is ze meteen verkocht. Ze besluit op hem af te stappen en het duurt niet lang voordat de twee voor het eerst zoenen. Inmiddels zijn ze al vele jaren verder en hebben Jamilla en Mauricio al best wat meegemaakt. In 2012 zagen we deze avonturen al in Grenzeloos Verliefd. Jamillia emigreerde naar Mexico, maar uiteindelijk besloot ze tot twee keer toe toch terug te keren naar Nederland.

Verliefd op Mauricio is Jamilla nog altijd, maar onder meer haar wens om chirurg te worden brengt haar terug naar ons kikkerlandje. Daarop zijn er ook de opties bekeken om Mauricio naar Nederland te kunnen halen. Jamilla zou graag zien dat hij voor de zes jaar van haar studie de stap maakt. Verliefd zijn de twee in ieder geval, zo maakt Mauricio in de uitzending van 2015 wel duidelijk. “Jamilla is de ware. Met haar wil ik de rest van mijn leven doorbrengen.”

In een update op de website van Grenzeloos Verliefd gaf Jamilla aan dat de opnames al twee jaar oud waren. “Inmiddels ben ik teruggekeerd naar Nederland en heb een heel toffe baan in Tilburg.” Toch ging het niet goed. “Ik miste Mauricio ontzettend, elke dag als ik opstond dacht ik aan hem en als ik ging slapen dacht ik nog steeds aan hem.” Jamilla probeerde Mauricio naar Nederland te halen, maar die durfde de stap niet te zetten. “Hij houdt van zijn werk en hij kan zich niet voorstellen om thuis niets te zitten doen. En hij is doodsbang dat ondanks zijn master diploma’s en zijn ervaring hij nooit een baan zou kunnen krijgen in Nederland.”

Hoe gaat het met Jamilla en Mauricio uit Grenzeloos Verliefd?

Uiteindelijk waagde Jamilla dan ook een nieuwe kans in Mexico en deed ze een poging om de opleiding tot chirurg te mogen beginnen. Ook al was alles in het Spaans, ze eindigde bij de beste 25 procent en mocht aan de slag. De praktijk viel alleen veel zwaarder uit dan gedacht en ook heel anders. “Toen ik daar eenmaal overheen was, zag ik hoe het leven als specialist in opleiding werkelijk was in Mexico. Het is een soort ontgroening en je krijgt bijvoorbeeld ook straf. Ik heb het heel moeilijk gehad, moe en vernederd door je collega’s die slechts een jaar meer ervaring hebben. Ik heb lang doorgezet omdat ik over de shock heen wilde komen. Op het eind ging het erg goed.”

Toch besloot Jamilla dat dit het niet was voor haar en kwam ze werkloos in Mexico te zitten. Opnieuw ontstond in Grenzeloos Verliefd de twijfel bij Jamilla en Mauricio. Het liep erop uit dat ze voor de tweede keer naar Nederland terugkeerde en Mauricio opnieuw niet meereisde.

Twee keer is ze voor hem geëmigreerd naar Mexico, maar twee keer loopt het verkeerd af. Nu hoopt ze dat de derde keer wel succesvol zal zijn. Jamilla vertrekt voor Mauricio dan ook naar Colombia, waar ze helemaal niets heeft, behalve haar verloofde. Hoe het nu gaat met Jamilla en Mauricio uit Grenzeloos Verliefd gaan we zien in de nieuwe aflevering.

De afgelopen weken in Grenzeloos Verliefd:
Laura en Rudolf op Aruba
Niels en Paulina in Mexico
Wilma en Jase in Houston, Verenigde Staten