Sterren op TV
Jamie Trenite Wie is de Mol

Jamie Trenité in Wie is de Mol? na Jules Unlimited

Jamie Trenité is te zien in Wie is de Mol? 2019. Daarnaast is hij de presentator van Jules Unlimited. De krullenbol is een betrekkelijk nieuw gezicht op televisie en dat lijkt de kijker wel te bevallen. Dat bleek ook wel toen Jamie Trenité als tafelheer aanschoof bij De Wereld Draait Door. Overigens is het talent een zoon van actrice Linda van Dyck.

Inhoudsopgave

Jamie Trenité in Jules Unlimited

Jamie Trenité presenteert Jules Unlimited samen met twee andere presentatoren. Jamie, geboren op 25 mei 1990, wordt vergezeld door Eva Koreman en Maurice Lede. Jules Unlimited was twaalf jaar geleden voor het laatst te zien op televisie. Het programma van de VARA liep toen van 1989 tot en met 2004. Menno Bentveld was één van de laatste presentatoren van het wetenschappelijke programma. In Jules Unlimited staat alles in het teken van de wetenschap, maar dat wordt wel op een zo interessant mogelijke manier in beeld gebracht. Overigens draait het niet alleen maar om wetenschap, want ook sport en techniek maken een belangrijk onderdeel uit van Jules Unlimited.

In iedere aflevering van Jules Unlimited gaan de drie presentatoren, Jamie Trenité, Eva Koreman en Maurice Lede op pad om een onderwerp te bespreken. Zo reisde Jamie voor de eerste aflevering af naar Florida Keys, om daar aanwezig te zijn bij koraalonderzoek. Eva was aanwezig bij een nieuwe pilotentraining in een simulator, terwijl Maurice in Nederland bleef en met een raketmotor over het circuit van Zandvoort raasde.

Jamie Trenité werd voor het programma gevraagd, nadat hij op de makers indruk had gemaakt met Science in the City. Dit programma was een idee van de jonge Trenité zelf en in dit wetenschappelijke programma stonden studenten die een universitair eindonderzoek hadden gedaan centraal. Via Science in the City kregen de studenten de mogelijkheid om hun onderzoek aan een breder publiek te tonen.

Jamie Trenité in Wie is de Mol? 2019

Jamie Trenité is te zien in Wie is de Mol? 2019. De presentator is groot fan van Wie is de Mol?, maar of hij nou zo’n goede kandidaat is…? “Ik zit er elk jaar naast, dus het wordt zo belangrijk voor mij om het dit jaar goed te doen, het goed te hebben. En mijn droom helemaal uit te leven”, vertelde Jamie. Nu hij het allemaal van dichtbij mee mag maken, levert dat voor hem misschien wel een voordeel op.

Jamie is wel een kandidaat om in de gaten te houden. “Ik denk dat ik in mijn karakter twee verschillende kanten heb. Ik ben vrij open en sociaal en op het eerste gezicht vrolijk en energiek. Er is ook een andere kant. Die kant is wat rustiger, wat analytischer. Die is wat afwachtender misschien zelfs wel. En ik weet niet eens in dit spel welke van de twee de doorslag gaat geven. Maar ik weet wel dat ik met die twee kanten ga spelen.”

Jamie Trenité in De Wereld Draait Door

Jamie Trenité schoof ook al aan als tafelheer bij De Wereld Draait Door. Het nieuws dat Jamie Jules Unlimited gaat presenteren zorgt dus direct voor meer aandacht. Naast DWDD maakte het multi-talent veel indruk, want op Twitter waren de reacties lovend. Het is dus goed mogelijk dat Matthijs van Nieuwkerk Jamie vaker het podium biedt via DWDD. Vlak voor hij plaatsnam in de studio van De Wereld Draait Door blikte hij op de website van de talkshow vooruit en gaf hij ook antwoord op de vraag of hij hulp heeft gehad om de televisiewereld te betreden. De moeder van Jamie Trenité is namelijk Linda van Dyck. De Nederlandse actrice speelde in de vorige eeuw onder andere in Twee vorstinnen en een vorst en Ademloos.

Dat Jamie een bekende moeder heeft zorgde er volgens hem niet voor dat hij een streepje voor had op anderen. “Nee, niet zozeer. Het kan hooguit zijn dat ik niet bang was voor een camera, niet geïntimideerd werd door de mythe van tv-werk. Ik denk dat ik door de ervaringen in mijn jeugd er heel nuchter naar kon kijken. Het zijn allemaal gewoon mensen, het is ‘maar’ een programma dat je wilt maken. Ik ging vroeger altijd mee naar premières etc., het had toen ook al mijn interesse. Ik hou van kunst, van toneel, van mooie verhalen. Het is te gek dat ik die verhalen nu zelf mag vertellen.”

Jamie Trenité als tennistalent

Jamie Trenité heeft ook op hoog niveau getennist. De Amsterdammer heeft dus niet alleen een knappe kop en presenteertalent, ook op sportief gebied is hij onderlegd. Hij behoorde tot de betere spelers van Nederlanden was ook al actief in het buitenland. Zo speelde hij college tennis in Amerika, maar uiteindelijk trok hij voor zichzelf de conclusie dat hij nooit definitief zou doorbreken. Toen Trenité 21 jaar was besloot hij om te stoppen met tennis en toen pakte hij een studie op.

Volg Jamie Trenité op Instagram en Facebook