Sterren op TV
James Roker Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 6 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 6 februari 2017

James Roker is de full package in Idols

James Roker is de full package in Idols. De zanger wil er alles aan doen om zich te tonen in de talentenjacht. James woont tegenwoordig in Den Oever, maar dat is zeker niet zijn geboorteplaats. Oorspronkelijk is hij afkomstig van de Bahama’s. James Roker is 26 jaar en in het dagelijks leven werkzaam als productiemedewerker. Het liefst zou hij gewoon als zanger beroemd willen worden.

James Roker is full package

James Roker benadrukt voordat hij op komt bij Idols meerdere keren dat hij de full package is en dat is naar eigen zeggen niet zomaar. “Ik zie er goed uit, als een jonge man. Ik ben slim. Ik praat niet zoveel over mezelf, maar ik ben zo breed, ik ben versatile. Ik ben heel creatief, ik kan acteren, liedjes schrijven, dansen. Ik heb de full package”, verklaarde James, die niet echt te vergelijken is met anderen. “Het is nu tijd voor iets anders. Dit is niet gewoon zingen, niet gewoon rappen, niet gewoon dit of dat. Dit is alles in één.”

James Roker heeft overigens een relatie met Marjoke Muller en dat is nogal een eigenaardig verhaal. Marjoke vertrok jaren geleden met haar toenmalig man naar de Bahama’s en kwam terug met James. “Dat is echt een verhaal waarvan ik denk dat ik het niet moet zeggen, maar we zijn open”, vertelde Roker. De vrouw van James is 33 jaar ouder dan hij is, maar inmiddels zijn ze wel vijf jaar getrouwd. Hoewel hij jonger is dan haar kinderen, is James dolgelukkig. “Makkelijk was het niet, want haar familie accepteerde het niet direct. Ik ben jong en doe soms domme dingen. Marjoke is veel volwassener, lief en puur. Ik wilde echt een oudere vrouw die weet wat ze wil. Al die jonge meisjes zijn namelijk niet goed bij hun hoofd.”

James Roker in Idols

James Roker verraste de jury al vanaf het allereerste moment. Hij koos voor het nummer Treat You Better van Shawn Mendes, maar dan wel met zijn eigen twist. Toen James voor zijn auditie zijn telefoon uit zijn broekzak trok, keek de jury wel even gek op. Dat hoorde echter bij zijn act. “Ik word gek van krankzinnigheid. Met die telefoon vond ik heel grappig. In eerste instantie dacht ik: Oh my god, wat gebeurt hier”, vertelde Jamai. Roker nam vervolgens even de tijd om zijn auditie uit te leggen.

Martijn Krabbé ziet het wel zitten in Roker. “Ik vond het helemaal te gek. Ik vind jou een ster”, vertelde hij. Ook Eva Simons vond wel wat van de auditie. “Je bent echt een performer. Maar wat ik jammer vind, je komt uit een Caribisch gebied, laat dat dan wat meer horen. Blijf wat meer bij je roots. Want ik zie aan je bewegingen dat je dat wil”, aldus Simons. Ronald Molendijk is niet overtuigd van James. “Jij bent niet direct wat ik nou zie als een idol”, aldus Molendijk, die mogelijk van gedachten verandert als er wat aan de styling en het nummer is gedaan. “Dan ben je misschien wel een hele gevaarlijke outsider.”

James Roker is te volgen via Instagram en Facebook.