Sterren op TV
Jalou Langeree Expeditie Robinson

Jalou Langeree als kitesurf kampioen in Expeditie Robinson

Jalou Langeree is als deelnemer van Expeditie Robinson 2016 in de nazomer te zien op RTL 5. Als wereldkampioen kitesurf golfrijden werd zij door het programma geselecteerd om met zestien andere kandidaten te strijden op een onbewoond eiland in de Filipijnen.

Jalou Langeree is in april 1990 geboren en inmiddels dus 26 jaar oud. Ze werd meerdere malen wereldkampioen in haar discipline op de kite en hiervoor is ze inmiddels ook geëerd in haar geboorteplaats Noordwijk. Langeree ontving een zilveren erepenning voor haar prestaties. Ze heeft dan ook veel te danken aan Noordwijk, want in de kustplaats begon het allemaal. Jalou Langeree begon op 12-jarige leeftijd met surfen en dat heeft haar letterlijk en figuurlijk veel gebracht.

Jalou Langeree in Expeditie Robinson 2016

Voor het grote publiek is Jalou Langeree nog onbekend, maar dat zal na Expeditie Robinson 2016 anders zijn. Vanaf september is zij wekelijks te zien in het survivalprogramma van RTL 5. In Expeditie Robinson moet Jalou Langeree zien te overleven met weinig middelen. Er moet zelf voor eten gezorgd worden en ondertussen is er nog de strijd met de andere kandidaten. Wie niet meedoet aan complotten behoort al vrij snel tot de afvallers van het populaire programma. Overleven moet voor Langeree geen probleem zijn, want de surfchick gaf ooit aan dat ze bij een saladabar zou lunchen als het haar laatste dag op aarde zou zijn. “Daar pimp je eigen salade en aangezien een gezonde leefstijl heel belangrijk is voor mij, kan ik van SLA helemaal vrolijk worden.”

Surfchick Jalou Langeree in Red Bull-film

Als kitesurfer reist Jalou Langeree de hele wereld over. Er zijn maar weinig surfoorden waar de blondine nog niet geweest is. De successen hebben haar dus niet alleen roem gebracht, ze heeft ook veel van de wereld kunnen zien. Ook werd ze gevraagd om mee te doen aan de opnames van een speciale Red Bull-film. In de film Chapter One van Red Bull bezoeken meerdere kitesurfers prachtige locaties als Fiji, Hawaii, Necker Island, Brazilië en Kaapstad. Jalou Langeree is één van de surfers die te zien zal zijn in deze film van Red Bull.

Jalou Langeree op Snapchat: jaloulangeree

Jalou Langeree is ook actief op Instagram en Facebook