Sterren op TV
Jair Vesprey Idols brassband

Jair Vesprey met brassband in Idols

Jair Vesprey kwam met een brassband op de proppen in Idols. De zanger gaf zijn optreden tijdens de auditieronde van de talentenjacht zonder de hele poppenkast, maar wilde het Nederlandse publiek toch graag kennis laten maken met de brassband. Vesprey is woonachtig in Amsterdam, maar oorspronkelijk afkomstig van Aruba. In het dagelijks leven houdt Jair zich bezig met zijn studie Music Magenement.

Jair Vesprey neemt brassband mee

De 22-jarige Jair Vesprey heeft voor zijn auditie voor Idols een volledige brassband meegenomen. De brassband is afkomstig van Aruba en gaat door het leven onder de nam Tsunami. Niet zonder reden koos Vesprey ervoor om ze mee te nemen naar de talentenjacht.

Samen met Tsunami heeft Jair onder zijn artiestennaam Buddy een carnavalsnummer opgenomen genaamd My People (Ah Come!), maar dat was niet zijn enige beweegreden. “Overal waar ik ga, gaan ze ook mee. Ik heb de brassband meegenomen omdat ik die sfeer ook gewoon wil laten zien aan Nederland. In de kou, het maakt niet uit, we maken er een feest van.”

Jair Vesprey in Idols

Voor zijn deelname aan Idols heeft Vesprey ervoor gekozen om het liedje Walk van Kwabs te zingen. “Goede auditie. Ik ken het liedje niet zo goed, maar ik hoor in ieder geval wel dat je kan zingen en je perfomed ook wel lekker, dat weet je wel hoe je dat moet doen, je weet het wel te verkopen. Dat is echt wel fijn en prettig om te zien.” Martijn Krabbé had wel een puntje van kritiek. “De uitspraak is een dingetje.”

Die kritiek hoorde Jair Vesprey weleens vaker. Reden genoeg voor Ronald Molendijk om in te grijpen. “Hoe mooi je het ook hebt verpakt en wat je er ook bij hebt getrokken, je moet wel terug naar school om goed uit te spreken. Je zegt dat je het vaker hebt gehoord, dan moet je er ook echt iets mee doen. Ik vind het wel te gek hoe je gecontroleerd even naar Take it down ging en daar ook de tijd voor neemt. Het is een goede auditie, maar mocht je doorgaan naar de volgende ronde, wil ik dat echt verbeterd zien”, aldus Molendijk. Uiteindelijk kreeg Vesprey vier keer ‘ja’ te horen.

Jair Vesprey is te volgen via Facebook.